Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 березня 2020, 11:10

Міжнародний банк реконструкції та розвитку може виділити Україні кредит на $500 мільйонів

Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) із групи Світового банку може виділити Україні $500 млн кредитних коштів на підтримку держбюджету в умовах карантину. Про це заявила гендиректор Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Олена Волошина, передає Уніан.

Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) із групи Світового банку може виділити Україні $500 млн кредитних коштів на підтримку держбюджету в умовах карантину.
Фото: 5.ua

Що відомо

«Наші колеги з Міжнародного банку реконструкції та розвитку зараз ведуть  переговори щодо виділення 500 мільйонів кредиту для підтримки бюджету України. І на додаток до цього ведуться переговори про кількамільйонне спеціальне фінансування, яке піде на боротьбу з коронавірусом», — сказала Волошина.

Вона також додала, що через коронавірус та введення обмежувальних заходів найбільше постраждає малий бізнес, особливо сфери послуг.

«Тому що ніхто не розуміє, як надовго затягнеться припинення діяльності цього бізнесу», — підсумувала генеральний директор IFC.

Читайте також: Уряд створює стабілізаційний фонд на 200 мільярдів гривень

Раніше представники Світового банку повідомили, що гроші, які банк має намір виділити країнам, насамперед повинні піти на розвиток національних систем охорони здоров'я. Близько $4 млрд, призначених для цих кредитів, будуть взяті з активних програм СБ.

Коронакриза в Україні: хто виграє, а хто програє (відео)

Україна очікує на допомогу від МВФ

  • Україна і МВФ ведуть переговори щодо збільшення кредитування з $5,5 млрд до $9,5 млрд. Фінансування може бути за двома програмами: розширеного фінансування (EFF) і швидкого фінансування на потреби боротьби з коронавірусом (RFI).
  • Обидві програми можуть бути схвалені МВФ одночасно за прискореною процедурою, а загальний розмір першого траншу сумарно може скласти $3 млрд, третина з яких піде на фінансування дефіциту держбюджету.
  • Обов'язковими попередніми умовами для затвердження EFF залишається прийняття закону про банки, який повинен зробити неможливим повернення націоналізованих банків колишнім власникам, і закон про ринок землі.

Читайте також: ООН та ВООЗ планують виділити Україні $58 мільйонів для боротьби з коронавірусом

Раніше повідомлялося

  • Європейський банк реконструкції та розвитку виділить мільярд на підтримку країн, де він працює. Україна серед цих країн.
  • 3 березня 2020 року Світовий банк також заявив про намір надати країнам кредити, в розмірі $12 млрд для боротьби з коронавірусом.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
24 березня 2020, 11:13
#
Карантин поможет получить деньги от МБРР и может МВФ. С учетом того как мы туго выполняем условия
+
0
xo4y xo4y
xo4y xo4y
24 березня 2020, 11:21
#
Возможно для того и ввели карантин, чтобы ускорить получение денег и привлечение новых...я не эксперт но можно было изолировать только те ранены где его выявили.
+
0
Maleficarum
Maleficarum
24 березня 2020, 12:44
#
Президент США Дональд Трамп заявил, что ситуация с коронавирусом в стране может ухудшиться. Об этом сообщает CNN.
«Определенно, ситуация ухудшается. Мы пытаемся сделать все, чтобы смягчить ее. Очевидно, что число инфицированных будет увеличиваться со временем, а затем пойдет на спад», – заявил Трамп.
Также президент США попытался преуменьшить серьезность ситуации, сравнив коронавирус COVID-19 с сезонным гриппом.

«У нас много людей, умирающих от гриппа», – отметил Трамп.
Трамп добавил, что период национальной самоизоляции не продлится слишком долго, так как он надеется перезапустить американскую экономику.
«Я не рассматриваю месяцы, скажу вам прямо сейчас. Мы собираемся открыть нашу страну», – сказал президент США.
Он неоднократно заявлял, что период карантинных мер, рекомендованный федеральным правительством, не продлится три или четыре месяца. Правда, Трамп не смог спрогнозировать, когда точно будут отменены рекомендации по социальному дистанцированию.
«Мы не можем позволить лечению быть хуже, чем сама проблема. В конце 15-дневного периода мы примем решение о том, по какому пути мы хотим двигаться дальше», – написал Трамп в Twitter, отстаивая свою позицию о непродолжительном карантине.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися