Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 березня 2020, 17:10

Білл Гейтс розповів, коли закінчиться епідемія коронавіруса

Співзасновник Microsoft Білл Гейтс оприлюднив свою думку про те, чи потрібен глобальний карантин, які можуть бути наслідки епідемії і коли вона піде на спад.

Білл Гейтс про коронавірус
Фото: nv.ua

Про це він розповів, відповідаючи на запитання користувачів популярного онлайн-ресурсу Reddit на сесії під назвою Ask Me Anything. Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема, Гейтс вважає, що наслідки епідемії будуть сильнішими в країнах, що розвиваються.

«Мене турбує економічний збиток, але ще гірше те, як він позначиться на країнах, що розвиваються, які не можуть проводити соціальне дистанціювання в тому ж масштабі, як багаті країни, і чия місткість лікарень значно нижче», – пояснив Гейтс.

Він також повністю підтримав введення карантину «щоб рівень зараження різко впав і дозволив нам повернутися до нормального життя як можна швидше». А також закликав «зберігати спокій, незважаючи на те, що це безпрецедентна ситуація».

Гейтса запитали, як довго триватиме пандемія. На що мільярдер відповів, що для ефективної боротьби з COVID-19 у США потрібні карантин на термін до 10 тижнів і тестування. Білл Гейтс заявив, що в цьому випадку буде спостерігатися дуже мало випадків захворювання і для США з'явиться можливість знову відкритися світу.

Гейтс також розповів про те, коли може з'явитися ліки від коронавіруса і назвав один з можливих варіантів лікування препаратом хлорохін, що має протималярійну дію.

За його словами, «у світі багато терапевтичних препаратів, які знаходяться на етапі дослідження. Це один з багатьох ліків, але його дія ще не доведена. Якщо це спрацює, нам потрібно буде переконатися, що його доставлять тим пацієнтам, які найбільше потребують».

Читайте також: ВООЗ почала тестувати вакцину від коронавірусу

Мільярдер також попередив, що на все це потрібно не менше 18 місяців, і то в кращому випадку, хоча члени оперативної групи по боротьбі з коронавірусом намагаються не обіцяти, якщо не впевнені.

Гейтс вже багато років займається проблемами здоров'я в рамках своєї роботи в некомерційному Фонд Білла і Мелінди Гейтс.

Наприкінці січня фонд Білла і Мелінди Гейтс заявив, що пожертвує $10 мільйонів на боротьбу з коронавірусом, а через кілька днів збільшив цю суму до $100 мільйонів.

В заяві фонду говорилося, що до $20 мільйонів підуть на виявлення, ізоляцію і догляд за хворими, ще $20 мільйонів спрямують органам охорони здоров'я країн Азії та Африки на розвиток центрів невідкладної допомоги та вжиття заходів нагляду за захворюваннями. Решту $60 мільйонів витратять на створення вакцини.

У минулому році під час аналогічної сесії питань і відповідей у Reddit Гейтса попросили назвати головну загрозу для людства. Він вказав на великі малоймовірні інциденти, в тому числі на пандемію.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
19 березня 2020, 17:15
#
Все вірно - наслідки пандемії для економік світу будуть надважкими..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися