Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 березня 2020, 10:11

Українців просять не купувати «ліків від коронавірусу». У світі їх немає

МОЗ застерігає українців від шахраїв, які продають псевдоліки від коронавірусної інфекції (COVID-19). Про це повідомляє прес-служба відомства.

Попередження від МОЗ

У мережі з'являються рекламні оголошення, в яких пропонується придбати нібито засоби для лікування і профілактики коронавірусу COVID-19.

Свіжа статистика на 16 березня 2020 року

«МОЗ закликає українців не довіряти цій інформації і не купувати сумнівні препарати. У разі підтвердження наявності коронавірусу лабораторними дослідженнями пацієнту в ізоляції надається симптоматичне лікування. Зараз у світі не існує спеціальних ліків від COVID-19», — підкреслили в прес-службі.

Українців просять бути пильними, не займатися самолікуванням і при перших симптомах ГРВІ звертатися до сімейного лікаря.

Ситуація з пандемією в Україні

  • Зараз в Україні зафіксовано п'ять випадків зараження коронавірусом: у Чернівецькій та Житомирській областях. Один — летальний.

У ВООЗ попереджають: в країні може збільшитися кількість заражених. Але заспокоюють: більшість людей легко переносять хворобу.

  • З 12 березня в Україні ввели тритижневий карантин у зв'язку з коронавірусом. Всі навчальні заклади повинні бути закриті до 3 квітня включно, масові заходи заборонено, якщо на них будуть більше 200 чоловік.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
16 березня 2020, 10:13
#
В Нидерландах заявили об открытии антитела, которое блокирует коронавирус.
https://news.liga.net/world/news/v-niderlandah-zayavili-ob-otkrytii-antitela-kotoroe-blokiruet-koronavirus
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися