Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 березня 2020, 17:21

Від масок — до фішингових листів. У Британії шахраї заробили на вірусі $1 мільйон

У Британії жертви шахраїв, які придумали способи заробити на епідемії коронавірусу, заявили про збитки на загальну суму 800 000 фунтів ($1 млн). Про це пише Bloomberg з посиланням на повідомлення поліції Лондона.

У Британії жертви шахраїв, які придумали способи заробити на епідемії коронавірусу, заявили про збитки на загальну суму 800 000 фунтів ($1 млн).
Фото: delo.ua

Як діють шахраї

Шахраї часто видають себе за працівників Центру з контролю і профілактики захворювань або Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) і використовують різні схеми — від доставки захисних масок до фішингових атак через електронну пошту.

Одержувачу фішингової електронного листа пропонують список людей, заражених Covid-19 в його районі. Посилання веде на шкідливий веб-сайт або запитує платіж у біткоінах.

Читайте також: YouTube не буде платити за рекламу у відео, де згадується коронавірус

Скільки людей постраждали від коронавірусу

  • На ранок 6 березня, за даними Worldometers, число випадків зараження у світі зросла до 98 484 осіб, з них 80 552 — в Китаї. Померли вже 3 386 осіб, одужали 55 640 осіб.

  • 3 березня в Україні зафіксували перший випадок інфікування коронавірусом. Інфікований — житель Чернівців, який разом з дружиною повернувся з Італії через пункт пропуску «Порубне» в Чернівецькій області. Тоді симптомів зараження у них не виявили.
  • Найбільше заражених за межами Китаю в Південній Кореї (6284), Італії (3858) та Ірані (3513). Ці ж країни лідирують і за кількістю смертей, але в іншій послідовності — Італія (148), Іран (108), Південна Корея (40).

Читайте також: Чим небезпечний новий коронавірус для економіки України

  • У п'яти країнах не було виявлено нових випадків зараження протягом останніх 14 днів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися