Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 березня 2020, 16:44

Милованов розповів, що не встиг зробити на посаді міністра

Ексміністр економіки Тимофій Милованов заявив, що не встиг провести на посаді реформу ринку праці. Про це він розповів в інтерв'ю Ліга.Бізнес.

Ексміністр економіки Тимофій Милованов заявив, що не встиг провести на посаді реформу ринку праці.
Фото: fakty.com.ua

Що планував ексміністр

Відповідаючи на запитання, що Милованов як міністр не встиг зробити, він заявив:

«Ринок праці. Його потрібно осучаснити. У нас тіньовий ринок праці, особливо в IT, всі працюють як ФОП, або взагалі нелегально.

Але це насправді дуже конкурентний ринок. Люди будують хороші кар'єри, багато інвестують в освіту, платять шалені зарплати. І цей ринок працює. А такі формальні ринки, як державний, наприклад, шахтарі, — тут біда», — заявив ексміністр.

Читайте також: Милованов пояснив, чому вирішив піти з Кабміну: «Особисто я зробив все від мене залежне»

На думку Милованова, перезавантаження ринку праці було величезною підтримкою для громадян.

"… Якщо б тут влаштувати систему, перезавантажити все це, то це, мені здається, була б одна з найбільших підтримок людям. Вони могли б знайти кращу роботу, навчилися бути більш успішними і заробляти більше.

Читайте також: Новий уряд планує переглянути держбюджет. Прем'єр хоче підвищити пенсії

Уряд відкликав законопроєкт про працю

Напередодні новий Кабмін відкликав законопроект № 2708 про працю, яким планували ввести нове трудове законодавство.

Профспілки встигли охрестити його «Кодексом рабства». Вони стверджували, що документ порушує низку базових норм, зокрема про 8-годинний робочий день, відпустки тощо.

По всій Україні прокотилися масові акції протесту проти нового КзПП. Водночас роботодавці говорили, що і нинішній Трудовий кодекс їх не влаштовує.

Читайте також: Працювати рвучи жили: що написано в новому проєкті Трудового кодексу і чому його називають «рабським»

«Питання соціального захисту, звичайно, потрібно враховувати, але коли за крадіжку недбайливого працівника не можна звільнити — це теж неправильно», — вважає голова Союзу захисту підприємництва і бізнесмен Сергій Доротич.

Раніше повідомлялося

  • 4 березня 2020 року Верховна Рада призначила прем'єр-міністром України Дениса Шмигаля, який до цього обіймав посаду віцепрем'єр-міністра України — міністра розвитку громад і територій України.
  • Перед цим Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Відповідне рішення підтримали 353 народних депутати. Автоматично у відставку пішов і весь уряд Гончарука.
  • Ексміністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов відмовився очолити міністерство агропромислового комплексу.
  • Уряд новообраного Шмигаля планує створити Міністерство агропромислового розвитку та окрему посаду, відповідальну за розвиток промисловості.

Коментарі - 2

+
+40
R S
R S
6 березня 2020, 21:02
#
Слава Всевышнему, что он не успел сделать это. На 1 проблему было бы больше...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 березня 2020, 20:17
#
О шахтерах…

Они могут и без помощи Милованова переквалифицироваться в ИТ-специалистов и получать более высокие доходы — было бы желание…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися