Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 березня 2020, 14:17

Настрої бізнесу покращилися. Індекс очікувань ділової активності зріс (опитування)

За підсумками лютого індекс очікувань ділової активності зріс на 10.9 б.п. до позначки 51.2. Про це свідчать дані щомісячного опитування, проведеного Нацбанком.

Що очікує бізнес

Значення перевищує нейтральний рівень в 50 пунктів свідчить про оптимістичні очікування бізнесу.

Покращилися настрої щодо економічної кон'юнктури промислових підприємств і сфери послуг.

Читайте також: НБУ ввів щомісячний індекс очікувань ділової активності

Крім того, після чотирьох песимістичних місяців промпідприємства очікують зростання порівняно з попереднім місяцем як за обсягами виробництва продукції, так і за обсягами нових замовлень, в тому числі на експорт.

При цьому збільшення чисельності працівників поки чекають тільки підприємства сфери послуг.

Песимістичні підприємства будівельного сектора економіки. Респонденти не чекають зростання за обсягами будівництва і нових замовлень. Посилилися очікування щодо скорочення чисельності працівників.

Як проводили опитування

  • НБУ проводив опитування з 5 по 24 лютого. Опитано 184 підприємства. Горизонт опитування: зміна показників діяльності підприємств в лютому в порівнянні з січнем.

Раніше повідомлялося

У серпні 2019 року Національний банк ввів новий інструмент оперативної оцінки і відстеження тенденцій розвитку економіки – щомісячний індекс очікувань ділової активності.

На відміну від вже традиційного квартального Індексу ділових очікувань (ІДО), який фіксує показники очікуваного розвитку підприємств у наступні 12 місяців, ІОДУ концентрується лише на оцінці бізнесом поточного стану економіки.

Обидва опитування для розрахунку індексів будуть проводити паралельно, і вони не будуть суперечити один одному, відзначають у Нацбанку.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 5

+
+26
bonv
bonv
3 березня 2020, 14:22
#
Покращилися настрої щодо економічної кон'юнктури промислових підприємств??
 У січні 2020 року промислове виробництво в Україні знизилося на 5,1% порівняно із січнем 2019 року та скоротилось на 8,4% порівняно з минулим місяцем.  Про це повідомляє Державна служба статистики.

Промисловість падає вже дев«ятий місяць поспіль, причому доволі високими темпами… 7,5% листопад і 8,3% грудень З такими темпами на перший квартал 2020 року падіння тільки прискориться… Маємо падіння 8,4% січень… І у кого  настрої покращились?
+
0
MisterTvister
MisterTvister
4 березня 2020, 11:40
#
Яке таке «падіння»? Сам предприниматель и первый раз такое слышу. Ты де статистику ведешь, в голове у себя? То курс раскатывают, то «падиння» мифические описывают… что в голове у вас?
+
+15
Tod
Tod
3 березня 2020, 14:28
#
Может в этом дело?

https://kurs.com.ua/novost/161884-ukraincam-pridetsja-deklarirovat-vse-dohodi/
+
0
bolex
bolex
3 березня 2020, 16:37
#
Хужє нє будєт (с)
+
+15
Cudzik
Cudzik
3 березня 2020, 18:14
#
А вот ето наглая ложь.просто послушайте что говорят предприниматели
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися