Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 лютого 2020, 12:09

Аналітика на 28.02.2020. Страхи інвесторів набули глобального характеру

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, обвал фондових ринків не тільки продовжується, але й набирає обертів. Напередодні індекси Уолл-стріт відзначили шостий день зниження, причому всі три основні індекси закрилися в зоні корекції, яка визначається падінням від максимумів на 10% і більше. Так, Dow втратив ще 4,4%, як і S&P 500, а Nasdaq знизився на 4,6%. Причина розпродажів все та ж – коронавірус і його потенційні наслідки. З кожним днем все більше країн рапортують про виявлення випадків захворювання, число інфікованих продовжує зростати, а ризики для світової економіки – наростати.

В Азії падіння ринків продовжилося. Японський Nikkei 225 впав на 3,67%, знизившись від недавніх максимумів майже на 11%. Гонконгський Hang Seng впав на 2,39%, китайський Shanghai Composite – на 3,71%, південнокорейський Kospi – на 3,30%, а австралійський S&P/ASX 200 подешевшав на 3,25%. Перед початком європейської сесії регіональні ф'ючерси знижуються в середньому на 4%. Додатковий негатив в сегменті ризикових активів привнесла геополітика, а саме, повідомлення про загибель близько 30 турецьких солдатів в Сирії.

На валютному ринку відносно спокійно. Ієна закономірно зміцнюється, відправивши долар під позначку 109.00. Вчорашні дані з США в основному виявилися нижчими за прогнози, що зумовило прискорення темпів відновлення євро. Євро/долар піднялася до позначки 1.10 вперше з 6 лютого і поки утримується на високих позиціях, незважаючи на втечу від ризиків і відверто слабкі дані з Німеччини. Січневі ціни на імпорт впали на 0,4% і 0,9% в місячному і річному вираженні відповідно проти прогнозу на рівні +0,2% і -0,4%. Далі сьогодні Німеччина опублікує статистику щодо споживчої інфляції і ринку праці. Ключовими ж релізами стануть показники з США, що включають витрати на особисте споживання, особисті витрати і доходи, і споживчої довіри.

Тим часом котирування Brent, які падають в унісон з фондовими майданчиками світу, обвалилися до мінімумів поблизу психологічного рівня 50 доларів за барель у міру загострення страхів глобального поширення коронавіруса. Зараз для ринку як ніколи важлива підтримка з боку країн ОПЕК+, засідання яких відбудеться через тиждень. Учасники ринку сподіваються, що у світлі такого масштабного обвалу цін експортери зважаться на більш агресивні заходи підтримки ринку. В іншому випадку Brent ризикує продовжити оновлювати мінімуми.

Як було зазначено вище, сьогодні Німеччина публікує дані щодо безробіття і інфляції, тоді як у США заявлені PMI Чикаго, особисті доходи/витрати, витрати на особисте споживання, баланс торгівлі товарами та індекс споживчої довіри Мічиганського університету.

За матеріалами Global FX

Коментарі - 3

+
0
ALEXBOOSS
ALEXBOOSS
1 березня 2020, 20:01
#
Цікаво до чого це все приведе? Долар по 5? Долар по 100?
+
0
Bova
Bova
2 березня 2020, 3:32
#
По 105!
+
0
PAVLO2
PAVLO2
5 березня 2020, 17:11
#
)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися