Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 лютого 2020, 15:45

Коронавірус в Італії охолодить економіку Європи

Обмеження свободи пересування в деяких італійських регіонах через поширення коронавіруса може значно погіршити ділову активність всієї Європи. В самій Італії може початися рецесія.

Таку думку в коментарі «Мінфіну» висловив керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин.

«Італія дуже значима для Європи, щоб ігнорувати те, що відбувається. Блокування пересування в деяких районах може значно погіршити ділову активність не тільки Італії, але і всього європейського регіону. Всі розуміють, що страждає не тільки туристичний бізнес, але, в першу чергу, споживчий сектор, який традиційно виступає драйвером зростання. Споживчий сектор може натиснути на виробничий сектор», — пояснив він.

Читайте також: Золото подорожчало до максимуму за останні 7 років. Причина — коронавірус

На думку Андрія Шевчишина, Італія ризикує зануритися в рецесію. Враховуючи поширення вірусу, під тиском буде вся Європа.

Що будуть робити

Щоб підтримати ліквідність ринків, що перебувають у стані паніки, до ситуації змушений буде підключиться європейський Центробанк, вважає Андрій Шевчишин.

Як відзначає аналітик Альпарі Максим Пархоменко, поки не ясно, які заходи будуть робити уряди для зниження негативних наслідків від вірусу, оскільки поки не ясні темпи поширення і лікування нової хвороби в Європі.

Читайте також: Коронавірус може скоротити інвестиції в Україну — Світовий банк

У той же час експерт не очікує, що коронавірус суттєво вплине на курс євро. «Курс більшою мірою буде залежати від дії центробанків і їх монетарних політик», — пояснює він.

Як поширюється коронавірус

За станом на 25 лютого, коронавірусом в Італії заразилися 272 людини. З них 206 в регіоні Ломбардія, 38 — в Венето, 21 — в Емілія Романія, по 3 — у П'ємонті і Римі і ще по 1 — у Больцано і Трентіно. Також відомо про 7 смертельних випадків.

Коментарі - 11

+
0
bonv
bonv
25 лютого 2020, 16:45
#
Коронавірус світову економіку охолодить.
+
0
Syslik
Syslik
25 лютого 2020, 16:53
#
А у нас Милованов говорит от Вируса в других странах даже позитив будет рост в производстве! которого нет)
Да более того позитив, они еще и денег сэкономлят и дыру закроют в пенсионном фонде = когда от вируса Пенсионеров 1/3 страны вымрет!
Какже Итальянцам не повезло с страной ;)
+
0
bonv
bonv
25 лютого 2020, 16:57
#
Виявляється то зе-вірус ухайдохав промисловість:)
+
+15
aktibuhs
aktibuhs
25 лютого 2020, 17:23
#
В итоге в мире останется одна страна куда вирус не проберется - Северная Корея. И сбудутся их давние мечты о планете Северная Корея)
+
+11
Dmitrik7
Dmitrik7
25 лютого 2020, 18:53
#
Не переживайте, им по почте посылку пришлют.
+
0
mary27
mary27
25 лютого 2020, 19:22
#
Уже пробрался.
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
25 лютого 2020, 17:46
#
Санкции Запада против «несогласных» незападных государств сводятся, в основном, к финансовым, что по сути — полная глупость. Почему? Потому что тем самым они (транснациональная финансовая олигархия) сами разрушают установившийся, и основанный на долларе США порядок, поощряя коалицию незападных государств к его скорейшей смене.
Возможные ответные «санкции» государств незападного блока могут нести намного более серьёзный характер с глубокими деструктивными последствиями для всей западной экономики, которая и так дышит на ладан. Речь идёт о произвольных, или не совсем, сбоях в поставках всего, что необходимо для производства того немногого, что пока ещё там производится. Последствия такой «политики» уже сейчас ощущаются во многих компаниях, городах и государствах.
По итогу, Запад рискует остаться только со своим финансами, которые по сути и на сегодняшний момент, являются ничем и ничего из себя не представляют…
+
0
energy1
energy1
25 лютого 2020, 20:43
#
Удивляет и напрягает тот факт, что зараженными оказались области как раз посредине Европы. Оттуда вирус довольно быстро распространится по всем европейским странам.
+
0
mary27
mary27
25 лютого 2020, 20:46
#
Сейчас можно наблюдать ''качественную европейскую медицину™'' в действии.
+
0
Андрей Индус
Андрей Индус
25 лютого 2020, 21:53
#
Без паники, но Украина это Европа. Ждём волну.
+
0
Igor Chikov
Igor Chikov
2 березня 2020, 9:33
#
В Україні коронавірус можуть і не знайти. Якщо зараз через кордон пропускають з температурою до 38, то наші заробітчани (особливо з Італії) напевно нам привезуть коронавірус (там, без страховки їх ніхто лікувати не буде). Потрібно на пунктах-пропуску розвернути військові шпиталі, тест лабораторії і стоянки, для перевірки всіх, хто має температуру від 37.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися