Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 лютого 2020, 11:03

Реанімація «зомбі банків». Суд знову відновив діяльність банку Союз

Шостий апеляційний адміністративний суд 19 лютого відмовив у задоволенні скарги НБУ та залишив в силі рішення першої інстанції про відновлення діяльності банку Союз. Про це повідомляє регулятор.

Шостий апеляційний адміністративний суд 19 лютого відмовив у задоволенні скарги НБУ та залишив в силі рішення першої інстанції про відновлення діяльності банку Союз.
Фото: rbc.ua

У Нацбанку зазначають, що «це вже третє коло розгляду справи банку Союз у судах».

Передісторія

  • Банк Союз було виведено з ринку у березні 2016 року через систематичні порушення законодавства у сфері фінмоніторингу. Однак, акціонер банку Сергій Дядечко не погодившись з рішенням регулятора, звернувся з позовом до НБУ та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

  • У своєму позові він просив скасувати рішення про виведення банку з ринку, а також зобов’язати НБУ вчинити всі необхідні дії для відновлення функціонування банку Союз. Отже, суди першої та апеляційної інстанції наразі ухвалили рішення про незаконність виведення банку з ринку.

15 січня 2020 року Верховний Суд скасував рішення судів попередніх інстанцій щодо неправомірності ліквідації АТ «КБ «Союз», а справу направив на новий розгляд до суду першої інстанції.

Плани НБУ

«Національний банк подасть касаційну скаргу на рішення суду після отримання повного тексту рішення», - йдеться в повідомленні.

Національний банк вкотре наголошує, що законодавством не передбачено механізму відновлення діяльності банку, зокрема за рішенням суду.

У НБУ вважають, що колишні власники неплатоспроможних і ліквідованих банків оскаржують рішення регулятора для відновлення контролю за банком та його активами.

Коментарі - 1

+
+30
corsww
corsww
25 лютого 2020, 13:33
#
Дядечко? Это не тот, который куда не припрется там скандалы, аферы и поголовная кража всего? ну да. Как же. В нормальной стране за свои мошенничества и он уже бы пожизненно сидел.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися