Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 лютого 2020, 15:22

Кабмін скоротить дотації аграріям до 50 мільйонів

У 2020 році Кабмін планує обмежити держпідтримку аграріїв. Максимальна сума дотації одному сільгоспвиробнику складе 50 млн грн. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, передає Інтерфакс-Україна.

У 2020 році Кабмін планує обмежити держпідтримку аграріїв.
Фото: unn.com.ua

Що ще планують змінити

Також цього року уряд пропонує відмовитися від державних дотацій аграріям, а натомість створити програму компенсації відсоткових ставок на купівлю сільськогосподарської землі. На ці цілі повинні витратити 4,4 млрд грн.

  • 1 млрд грн — на розвиток тваринництва і перероблення сільгосппродукції;
  • 1 млрд грн — на часткову компенсацію вартості с/г техніки та обладнання вітчизняного виробництва;
  • 1,2 млрд грн — на підтримку заходів в АПК шляхом здешевлення кредитів;
  • 185 млн грн — на розвиток фермерських господарств;
  • 400 млн грн — на садівництво, виноградарство та хмелярство;
  • 215 млн грн — сімейним фермерським господарствам через механізм доплати на користь застрахованих осіб.

Читайте також: Гідні зарплати і бізнес-інкубатори. Милованов обіцяє селу 200 тисяч нових робочих місць

Коли почнуться виплати

Виплати за напрямами держпідтримки українського агросектору почнуться з квітня 2020 року.

За словами Висоцького, 80% виплат відбудуться в другому півріччі. Уже зафіксована дата подачі документів — до 1 жовтня.

Читайте також: Приватбанк видав найбільше кредитів аграріям за державними програмами

Також він повідомив, що спільно з аграрним комітетом міністерство вирішило на початку липня анонсувати план державної підтримки на 2021-2023 роки.

«Все потенційні одержувачі будуть чітко розуміти, на що їм розраховувати в наступному трирічному бюджетному циклі. Крім того, з 2021 року ми передбачаємо ввести такі напрями підтримки як агрострахування та переробку сільськогосподарської продукції», — розповів заступник міністра.

Що відомо

  • Раніше в Україні заблокували дотації аграріям на загальну суму 1 млрд грн за позовом громадської організації «Всеукраїнський аграрний рада» до уряду.
  • Також повідомлялося, що дотації аграріям, передбачені в 2019 році, використали лише на 29%.

Коментарі - 5

+
0
Kozhanyiexpert
Kozhanyiexpert
21 лютого 2020, 15:58
#
А можно дотации давать не аграриям (привет МХП, астарта и т.д), а лично мне?
+
+25
Lefert
Lefert
21 лютого 2020, 16:00
#
Бедный главный курощип страны, на что же он теперь будет за бугром курозаводы покупать то? пороха не стало- курочка пропала =(
+
0
ekassw
ekassw
21 лютого 2020, 16:14
#
Нет, не так. Наполнения бюджета не стало — курочка пропала. Так бывает, когда министр экономики не отличает капитальные инвестиции от затыкания бюджетных дыр долгами, и хвастается что «теперь инвестиции нам стоят 10% вместо 20%)
А ведь надо же еще бабушкины заводы субсидировать. Где тут на аграриев напасешься?
+
+10
Lefert
Lefert
21 лютого 2020, 17:21
#
Что то не вижу корреляции между: давайте выдадим курощупу денех, он же бедный и страдает(попутно курощуп покупает заводы-параходы во Франции, и его продукция околомонопольная, стоит дороже чем в Польше) и «капитальными инвестициями». Поддерживать малый и средний бизнес- верно, поддержвиать крупных- неверно: не могут махину гигантскую удержать на плаву- пробуйте что-то попроще, продавайте её другим, тем кто сможет.
+
0
ekassw
ekassw
21 лютого 2020, 17:54
#
Я тоже не вижу. Как можно увидеть корреляцию между наборами бессвязных лозунгов? Скоро год уже как лозунги не имеют смысла — пора судить нынешнюю власть по делам ее, нет?
Я вот не вижу корреляции между капитальными инвестициями и выпуском ОВЗГ для финансирования бюджета. А вот г-н Гончарук (я ошибочно написал — это не Милованов был, а Гончарук), — не просто видит, а отождествляет. Так что, гениальные «новые лица» ведут страну к процветанию, и лишь злобные папередники её тормозят? :)
А корреляцию между рекордным недовыполнением бюджета за прошлый год (и это уже после сокращения на 20млрд и при рекордной же авансовой переплате налогов на 9млрд, т.е. за счет уже нового года) и сокращением всех дотационных программ Вам тоже не под силу видеть? :)
А дотации курощупу, кстати, лично Порох выделял? Таким образом, во всех грехах текущей армии чиновников и депутатов логично обвинить лично Зе, ведь правда? Монобольшинство ведь. Пороху такое и не снилось, приходилось лавировать и договариваться…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися