Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 лютого 2020, 10:57

У Кабміні закликають бізнес не зберігати паперові чеки та звіти

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет закликав підприємців не зберігати паперові чеки POS-терміналів і паперові Z-звіти з касового апарату. Про це він написав у телеграм-каналі. Відповідне роз'яснення дали в ДПС.

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет закликав підприємців не зберігати паперові чеки POS-терміналів і паперові Z-звіти з касового апарату.
Фото: espreso.tv

У якому випадку потрібно зберігати чеки

За словами Дубілета, в НБУ, податковій службі і Мінфіні йому повідомили, що паперові чеки POS-терміналів підприємцям зберігати не потрібно.

«Ці звіти потрібно зберігати тільки в тому випадку, якщо у вас зламався касовий апарат, але ви хочете все одно провести операцію. Це трапляється вкрай рідко, майже ніколи», — заявив він.

Читайте також: Кабмін підключив основні держоргани до сервісу перевірки е-квитанцій — Дубілет

Дубілет закликав підприємців дати розпорядження по своєму бізнесу не зберігати зайві папірці і, по можливості, відмінити реєстрацію КОРО.

Нагадаємо

  • Раніше Дубілет заявляв, що Кабмін скасує близько 40% форм Державної служби статистики, які заповнюють українські підприємства.
  • Дубілет пообіцяв скоротити кількість використовуваної в уряді папери в два рази і перекласти документи в цифровий формат.
  • У жовтні-листопаді кількість паперових документів, які центральні органи влади направляють один одному скоротилося.
  • З 19 квітня бізнес зможе використовувати програмні РРО замість класичних. Зараз триває тестування безкоштовного додатка.

Читайте також: У ДПС розповіли, чому підприємці повинні користуватися програмним РРО

Коментарі - 4

+
0
TAN72
TAN72
21 лютого 2020, 11:09
#
Скоро что-либо доказать будет не возможно.
+
+71
Ёngіn₴₴r M$
Ёngіn₴₴r M$
21 лютого 2020, 11:19
#
А если типо «короновирус» дойдёт до их базы по оплатам и налогам, ничего не докажешь... Вот не давно вирус МЕДОК и др софт правительства хакнул, и все.. Без бумажки, ты букашка. Но все равно все онлайн платежи с печатью в pdf. на диске все равно хранить 5 и более лет надо, пока новое правительство не поменялось, а то сегодня не надо, а завтра всех на ковёр с бумажками.
+
+29
Dima009
Dima009
21 лютого 2020, 12:32
#
Та не, спасибо, я лучше сохраню все бумажки, уже сколько раз были приколы, потеряли, просрали, протупили, потерли и т.д. Улучшаторы...
+
0
Cudzik
Cudzik
23 лютого 2020, 18:14
#
Без бумажки,-ты «.......».А-з бумажкой,-ЧЕЛОВЕК.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися