Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 лютого 2020, 12:40

Аналітика на 20.02.2020. Китай продовжує підтримувати економіку, але цього замало

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, в середу американські фондові майданчики підросли, схваливши заяви монетарної влади в рамках протоколу засідання ФРС – регулятор хоча і згадав про ризики, пов'язані з коронавірусом, але при цьому вказав на сприятливий стан економіки і підкреслив, що прогноз покращився у порівнянні з грудневою оцінкою. На цьому тлі S&P й Nasdaq, які додали 0,5% і 0,9% відповідно, закрилися на нових рекордних максимумах. Dow тим часом підвищився на 0,4%.

Проте в Азії настрої інвесторів знову погіршилися. Китай повідомив про подальше уповільнення поширення вірусу, але ця новина була знівельована зростанням випадків зараження в Південній Кореї і Японії. У прагненні підтримати економіку на тлі епідемії, Банк Китаю знизив основну ставку по кредитах, але це не вразило інвесторів, які розраховували на більш агресивний крок. Таким чином, провідні індекси показали різноспрямовану динаміку, хоча до кінця сесії результати на майданчиках дещо покращилися. Так, гонконгський Hang Seng впав на 0,20%, китайський Shanghai Composite виріс на 1,74%, японський Nikkei 225 виріс на 0,34%, південнокорейський Kospi просів на 0,67%, а австралійський подорожчав на чверть відсотка.

На валютному ринку який день продовжують господарювати доларові бики. Євро злегка відскочив від нових трирічних мінімумів напередодні, але в цілому залишається біля нижньої межі діапазону і сьогодні вже знову повернувся під позначку 1.08. Протокол засідання ФРС в цілому зіграв на руку американській валюті, оскільки послабив очікування зниження ставки в цьому році і відбив сприятливу оцінку стану економіки, що, власне, і підтверджують показники, які виходять останнім часом і продовжують контрастувати з даними з єврозони. Сьогодні свій протокол засідання опублікує ЄЦБ, і якщо регулятор вкаже на ризики, пов'язані з коронавірусом і підкреслить слабкість регіональної економіки, євро відправиться до нових мінімумів, а в більш довгостроковій перспективі може пірнути під позначку 1.07.

Нафта продовжує дорожчати, наблизившись до позначки 60 доларів за барель, незважаючи на те, що звіт API відбив зростання запасів сирої нафти на 4 млн. барелів. Поки що паніка навколо вірусу згасла, учасники ринку вирішили зосередитися на стороні пропозиції, де занепокоєння з приводу перебоїв у поставках підігрівають низький видобуток в Лівії і недавні санкції проти дочірньої компанії російського гіганта «Роснефть». У другій половині дня на настрої трейдерів вплине звіт Міненерго США. Якщо цифри вийдуть більш оптимістичними, Brent може зважитися на тестування психологічного рівня 60 доларів за барель.

Що стосується економічних подій, сьогодні заявлені дані по споживчій довірі і цінам виробників у Німеччині, британські роздрібні продажі, протокол засідання ЄЦБ, рівень довіри споживачів у єврозоні. США опублікують звернення за допомогою з безробіття та індекс ділової активності у виробничому секторі ФРБ Філадельфії.

За матеріалами Global FX

Коментарі - 1

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
25 лютого 2020, 13:05
#
Зарабатываем на зелени: как это работает?

https://www.youtube.com/watch?v=jhSoKOagm4c&feature=youtu.be

Подписывайтесь на youtube-канал Минфина и оставляйте комментарии под видео.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися