Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 лютого 2020, 17:02

Ідея Банк — серед лідерів рейтингу життєздатності українських банків за версією видання Mind.ua

Ідея Банк увійшов до рейтингу життєздатності українських банків за версією онлайн-видання Mind.ua, розділивши 2 позицію із рейтингом «4 зірки» із 9 провідними банками, що працюють в Україні.

Рейтингом визначено банки, що отримали найвищий бал — «4,5 зірки». Це — державний французький УкрСиббанк, австрійський Райффайзен банк Аваль, нідерландський ІНГ Банк Україна, американський Сітібанк.

На 2 позиції разом із Ідея Банком із оцінкою «4 зірки» розташувалися дев'ять банків, з них п'ять іноземних: Кредобанк (Польща) «Креді Агріколь» (Франція), «ПроКредит» (Німеччина), ОТП (Угорщина), а також три державні українські банки – Укргазбанк, Укрексімбанк та ПриватБанк а також ПУМБ.

Рейтинг життєздатності банків – інформаційний проєкт оцінки надійності найбільших фінустанов України. До нього увійшли установи, ринкова частка яких перевищує 0,2% від усіх платоспроможних банків.

За наявного рівня прозорості банківської системи та фінансової звітності банків, методика Mind для розрахунку факторів максимально адекватно відображає здатність фінансових установ вижити в умовах економічної турбулентності.

Рейтинг враховує найважливіші фактори фінансової стійкості, які можна розрахувати на основі публічної інформації для платоспроможних банків. У методиці також враховуються економічні нормативи діяльності банків за розрахунками.

Це зокрема такі фактори, що визначають життєздатність банків:

· Достатність капіталу.

· Якість кредитного портфеля.

· Рентабельність діяльності банку.

· Ліквідність.

· Підтримка та ризики власників.

· Безперебійність виплат.

· Системне значення банку.

· Ризик відкритої валютної позиції.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися