Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 лютого 2020, 19:08

Три приватних банки будуть видавати бізнесу дешеві кредити

Три приватних банки приєдналися до урядової програми видачі пільгових кредитів під 5-7-9% річних на створення та розвиток бізнесу. Про це повідомляють у Міністерстві фінансів України.

Три приватних банки приєдналися до урядової програми видачі пільгових кредитів під 5-7-9% річних на створення та розвиток бізнесу.
Фото: news.pn

Які банки приєдналися до програми

Меморандум про участь в урядовій програмі дешевого кредитування бізнесу підписали банки Львів, Кредобанк (банк з польським капіталом) та ПУМБ.

«Бажання приватних банків, у тому числі з іноземним капіталом, приєднатися до програми свідчить про прозорі і зрозумілі методи роботи фонду. Невдовзі клієнти нових установ-партнерів зможуть скористатися умовами програми», — прокоментували в Мінфіні.

У яких ще банках можна отримати кредит

На сьогодні пільгові кредити під низькі відсотки можна отримати у семи українських банках: державних Ощадбанку, Укрексімбанку, Приватбанку, Укргазбанку та приватних Кредобанку, ПУМБ та банку Львів.

Раніше в уряді повідомляли, що взяти участь у програмі пільгових кредитів планують 11 приватних банків.

Читайте також: Дешеві кредити для бізнесу. Охочих виявилося більше, ніж закладених грошей у бюджеті

Скільки вже видали кредитів

Загалом за перші 2 тижні від старту програми пільгових кредитів в Україні видали таких кредитів на загальну суму 27 мільйонів гривень.

Програму офіційно запустили 3 лютого. В уряді повідомили, що на участь у програмі подалося 17 тисяч підприємців. 

Де найбільший попит

Найбільше заявок було зареєстровано в Київській області — на суму 503,9 млн грн. На другому місці — Вінницька область — на 155 млн грн.

При цьому лідером за кількістю виданих пільгових кредитів стала Вінницька область. Підприємці звідти лише за два тижні роботи програми вже отримали кредитів на суму 3,8 млн грн.

Умови програми

Банки видають кредити малому й середньому бізнесу з виручкою до 50 мільйонів гривень.

Держава компенсує підприємцю частину відсотків по кредиту — ставки складають від 5 до 9% річних залежно від кількості створених робочих місць з можливістю щоквартального зниження відсоткової ставки.

Обрати кредит готівкою

На що видають кредити

  • На придбання або модернізацію основних засобів, об'єктів нерухомості й транспортних засобів для використання в комерційних і виробничих цілях.

  • На будівництво, реконструкцію, ремонт приміщень, у яких ведеться основна господарська діяльність, крім офісних приміщень.

Читайте також: Доступні кредити для бізнесу. Чого чекають підприємці

Коментарі - 3

+
+42
Qwerty1999
Qwerty1999
19 лютого 2020, 20:39
#
«Желание частных банков, в том числе с иностранным капиталом, присоединиться к программе свидетельствует о прозрачных и понятных методах работы фонда»

Прикольные аргументы - «прозрачные и понятные методы работы» и ни слова о желании заработать побольше денег,
ведь не в убыток же будут кредитовать...
+
0
0675613
0675613
20 лютого 2020, 15:14
#
«Предприниматели оттуда только за две недели работы программы уже получили кредитов на сумму 3,8 млн грн». Це виходить десь 4-5 людей, так? Які витрати держави при цьому? Скільки часу та паперів потрібно шукачу? Під яку заставу? Інтерв"ю в щасливця де? Ця стаття написана на половину чи третину
+
0
1On
1On
21 лютого 2020, 22:08
#
В Виннице удовлетворили 2,5% от общей суммы по заявкам и «при этом лидером по количеству выданных льготных кредитов стала». И «Государство компенсирует предпринимателю часть процентов по кредиту — ставки составляют от 5 до 9% годовых» - этой компенсации ещё дождаться надо, как всегда механизм реализации будут на коленях сочинять, но попозже, а кредит сейчас и по полной ставке.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися