Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 лютого 2020, 15:02

Суд заблокував примусовий продаж акцій Промінвестбанку

Суд заблокував примусовий продаж акцій Промінвестбанку — української «дочки» російської держкорпорації «ВЕБ.РФ». Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Суд заблокував примусовий продаж акцій Промінвестбанку — української «дочки» російської держкорпорації «ВЕБ.
Фото: antikor.com.ua

Кому належать акції банку

Акції Промінвестбанку в загальній кількості 99,7726% належать Державній корпорації розвитку «ВЕБ.РФ», юридичній особі, створеній за законодавством РФ, і резиденту РФ.

6 лютого повинні були відбутися збори, на яких планували розглянути питання здачі банківської ліцензії Промінвестбанком. Збори не відбулися через відсутність кворуму. Повідомлялося, що приїхали лише міноритарні акціонери, які володіють 0,079% акцій Промінвестбанку.

Читайте також: 28 років роботи. Промінвестбанк збирається здати банківську ліцензію

Передісторія

11 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов Промінвестбанку до відділу примусового виконання рішень департаменту Державної виконавчої служби. Суд заборонив проводити аукціон з продажу 97,7726% акцій ПІБа, який повинен був відбутися того ж дня.

Згідно з визначенням суду, оприлюдненим у Єдиному держреєстрі судових рішень 17 лютого, заборона на примусовий продаж акцій поширюється до вступу в законну силу рішення, прийнятого за результатами судового розгляду адміністративної справи по суті.

Раніше повідомлялося

З 1 грудня 2019 року Промінвестбанк поступово припиняв роботу з фізичними особами, а з 10 грудня 2019 року припинив дистанційне обслуговування клієнтів.

Раніше стало відомо, що Альфа-Банк виставляє на продаж центральний офіс Промінвестбанку в Києві. Будівлю оцінили в $40 млн.

16 вересня 2019 року Печерський районний суд Києва, за клопотанням Генпрокуратури України, заарештував центральний офіс Промінвестбанку в Києві і ще 15 об'єктів, що належать фінустанові.

Читайте також: Промінвестбанк змінив збитки на прибуток

Також повідомлялося, що компанія «Дайрис» з групи «Приват» Ігоря Коломойського повторно виставила на торги контрольний пакет акцій Промінвестбанку, який раніше належав російському Зовнішекономбанку. Аукціон був запланований на 20 вересня 2019 року на ПФТС.

У якому стані банк

  • Промінвестбанк заснований в 1992 році. У російського ВЕБа — 99,7% його акцій. Згідно з даними НБУ за результатами першого кварталу 2019 року Промінвестбанк з активами 47,2 млрд грн посідає 10 місце серед 77 банків.
  • За даними звіту про стрес-тестування Нацбанку на початок 2019 року, Промінвестбанк, за базовим сценарієм, мав потребу в додатковому капіталі у розмірі 4,605 млрд грн; за несприятливим макроекономічним сценарієм – 6,32 млрд грн.
  • На 1 вересня потреба в додатковому капіталі у результаті вжитих банком заходів знизилася до 2,725 млрд грн і 3,961 млрд грн відповідно.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 лютого 2020, 23:00
#
Внешэкономбанк России верит в чудеса и не теряет надежду спасти Проминвестбанк от неминуемого краха…

Как известно, надежда умирает последней…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися