Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 лютого 2020, 11:21

Держуніверситети та лікарні можуть передати приватним інвесторам

У майбутньому держава зможе передавати у концесію (в управління приватним інвесторам) державні університети та лікарні. Про це заявив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов, пише Громадське.

У майбутньому держава зможе передавати у концесію (в управління приватним інвесторам) державні університети та лікарні.
Фото: delo.ua

Плани Милованова

«По концесії, я зазначив, що у нас є пакети портів, аеропортів та вокзалів. У майбутньому, я думаю, можливо говорити і про лікарні, і про університети».

Читайте також: «Інвестняня»: Милованов пояснив, у чому полягає ідея (відео)

За його словами, передача об'єктів соціальної та освітньої інфраструктури у приватні руки залежатиме, перш за все, від конкретних умов та стратегічних завдань.

Що відомо про концесію

  • Наразі держава передає у концесію переважно інфраструктурні об'єкти.

  • 24 січня переможцем концесійного конкурсу в порту «Ольвія» стала компанія QTerminals з Катару, у розвиток порту упродовж 5 років інвестують 3,4 млрд гривень.

  • 21 січня «Рисоіл-Херсон» переміг в конкурсі на концесію Херсонського порту, який тривав з 12 вересня 2019-го року, компанія інвестує у порт близько 300 мільйонів гривень (інвестиційні зобов'язання).

Раніше повідомлялося

  • У 2020 році уряд планує продати більше 300 об'єктів малої приватизації і 5 великих підприємств.

  • У січні був оприлюднений перелік об'єктів великої приватизації державної власності на 2020 рік.

  • У списку 927 об'єктів, серед яких 44 пакети акцій, 208 єдиних майнових комплексів державних підприємств, 146 об'єктів незавершеного будівництва, 46 об'єктів соціально-культурного призначення і 483 позиції окремого майна.

  • В 2019 році сума надходжень до держбюджету від приватизації склала 536,5 мільйонів гривень. План приватизації вдалося виконати лише на 3%, через що бюджет недоотримав значну частину доходів.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
18 лютого 2020, 11:38
#
Все продати і звалити - нелох.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися