Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 лютого 2020, 11:37

Аналітика на 17.02.2020. Ринки торгуються в режимі обережного попиту на ризик

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, азіатські фондові ринки відіграли первинні втрати і переважно вийшли в плюс, діставшись до рівнів поблизу тритижневих максимумів на тлі додаткових заходів, вжитих владою Китаю для стримування негативних наслідків поширення коронавіруса. При цьому напруженість у лавах інвесторів зберігається, оскільки кількість хворих вірусом в неділю збільшилася більш ніж на 2 тис. осіб.

Проти тренда сьогодні пішов японський Nikkei 225, який подешевшав на 0,69% після публікації звіту, згідно якому економіка Японії в четвертому кварталі скоротилася максимальними майже за шість років темпами, загостривши загрозу рецесії. Тим часом китайський Shanghai Composite додав 2,28%, гонконгський Hang Seng підвищився на 0,52%, австралійський S&P ASX 200 розташувався трохи нижче рівня відкриття, як і південнокорейський Kospi. Європейські ф'ючерси торгуються з помірному плюсі, а американські майданчики сьогодні закриті з нагоди святкування Дня президентів. В підтримку ризикових активів зіграла новину про те, що Китай схвалив ввезення м'яса птиці і всіх продуктів птахівництва з США.

На валютному ринку долар стабільний. Після уранішнього зниження пара долар/ієна повернулася на вихідні позиції і влаштувалася під відміткою 110.00 в умовах подальшого ослаблення ієни на відверто слабкому японському ВВП. Економіка країни скоротилася на 1,6% проти прогнозу -1,0%. Річний показники впав на 6,3% проти очікувань -3,8% — максимальне зниження з 2014 року. Як тільки гравці переварять реліз, ставлення до ризику в контексті коронавіруса знову стане головним драйвером для пари. Збереження побоювань інвесторів поки не припускає впевненого прориву вищезазначеного рівня.

Євро/долар залишається під тиском, перебуваючи поблизу мінімумів, оновлених у минулу п'ятницю в районі 1.0825. Учасники ринку не готові до покупок єдиної валюти, яка страждає від слабких економічних даних по єврозоні. Додатковий тиск пара відчуває на тлі загострення відносин з Вашингтоном. Зокрема, у ці вихідні торгове представництво Штатів анонсувало підвищення мит на імпорт літаків з ЄС з 10% до 15%. Рішення набуває чинності через місяць, 18 березня. В цілому котирування, ймовірно, поки будуть і далі тяжіти до нижньої межі діапазону, поки попит на долар зберігається.

Нафта Brent зростає п'ятий день поспіль, продовжуючи відновлення після плідного тижня, в ході якого чорне золото подорожчало на 5%, відскочивши від довгострокових мінімумів. Завдання цін на найближчий час – зачепитися за рівень 57 доларів за барель. Перешкодити подальшому зростанню ф'ючерсів може напруженість у зв'язку з небажанням Росії брати участь у додатковому скорочення видобутку ОПЕК+. Сильний долар також стримує биків з нафти.

Економічний календар сьогодні дуже убогий. До публікації заявлені лише дані щодо виробництва в будівельному секторі єврозони, а в Німеччині – щомісячний звіт Бундесбанку. Також відбудеться виступ представника ЄЦБ Лейна.

За матеріалами Global FX

Коментарі - 1

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
17 лютого 2020, 14:21
#
Внимание! Конкурс комментариев:

https://www.youtube.com/watch?v=r_UJ229kDU8

Подписывайтесь на youtube-канал Минфина и оставляйте комментарии с вопросами под видео.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися