Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 лютого 2020, 15:10

Страхова медицина може запрацювати в Україні з 2023 року — Радуцький

Страхова медицина може запрацювати в Україні з 2023 року. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода розповів голова комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування, нардеп від Слуги народу Михайло Радуцький.

Страхова медицина може запрацювати в Україні з 2023 року.
Фото: focus.ua

Що потрібно для впровадження страхової медицини

Медична страховка, за словами депутата, буде покривати те, що не увійшло до гарантованого державою обсягу безоплатної медичної допомоги. Але для цього є кілька умов.

«Ми не говоримо, що ми скасуємо фінансові гарантії. Це універсальний coverage (універсальне покриття витрат пацієнта, гарантований мінімум безкоштовних медичних послуг). І він повинен бути. Всі країни за нього борються. Страховка буде покривати те, що не ввійшло в гарантії. По-перше, ми повинні не помилитися. Ми повинні вибрати ту модель, яку ми фінансово і якісно можемо дозволити в Україні», — сказав Радуцький.

Читайте також: Які медичні послуги будуть безкоштовними для українців у 2020 році

Необхідною умовою для запуску страхової медицини депутат вважає також виведення зарплат українців з тіні.

Читайте також: Українці зможуть перевірити ліки на факт підробки

«Ми зробимо все, щоб відсоток чорної зарплати був з кожним днем все менше і менше. І ми розглядаємо можливість написання закону і вибору моделі цього року. Але ми вважаємо, що економічно, по офіційності зарплати, ми вийдемо на можливість, щоб цей закон запрацював десь рік-два — десь 2023 рік. Це не обіцянка. Це плани», — зазначив голова парламентського комітету.

Раніше повідомлялося

  • МОЗ розширив перелік безкоштовних ліків. Нова редакція реєстру лікарських засобів збільшилася на 14 препаратів для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу і бронхіальною астмою.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися