Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2019, 17:10

Які медичні послуги будуть безкоштовними для українців у 2020 році

У Національній службі охорони здоров'я України (НСЗУ) розповіли, які медичні послуги будуть безкоштовними для українців у 2020 році. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НСЗУ.

У Національній службі охорони здоров'я України (НСЗУ) розповіли, які медичні послуги будуть безкоштовними для українців у 2020 році.
Фото: antikor.com.ua

Перелік безкоштовних послуг

  • За програмою медичних гарантій безкоштовними залишаться послуги первинної амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної медичної допомоги та реабілітації.
  • Також повідомляється, що медичні послуги, пов'язані з лікуванням гострого мозкового інсульту, гострого інфаркту міокарда, допомога при пологах і неонатальна допомога, ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань, будуть безкоштовними в медустановах, які уклали договір з НСЗУ.

Зазначається, що для укладення договору на надання пріоритетних послуг установа повинна відповідати вимогам, визначеним НСЗУ.

Чіткий перелік безкоштовних медичних послуг буде відомий після затвердження держбюджету на 2020 рік.

Читайте також: Українці зможуть перевірити ліки на факт підробки

«Послуги спеціалізованої медичної допомоги за програмою медичних гарантій можна буде отримати безкоштовно тільки за направленням лікаря первинної або лікуючого лікаря. Але є винятки. Без направлення спеціалізовану медичну допомогу згідно з медичними показаннями можна буде отримати безкоштовно пацієнтам, які звернулися до акушера-гінеколога, стоматолога, педіатра, психіатра, нарколога. Також без направлення безоплатно надається медична допомога в разі невідкладного стану», — йдеться в повідомленні.

Що відомо

  • Раніше МОЗ розширив перелік безкоштовних ліків. Нова редакція реєстру лікарських засобів збільшилася на 14 препаратів для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу і бронхіальною астмою.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися