Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 лютого 2020, 12:04

Аналітика на 14.02.2020. Ринки повертаються до зростання, долар стабільний

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, після дводенного ралі американські фондові індекси просіли на торгах у четвер. S&P 500 відступив на 0,2%, Dow – на 0,4%, а Nasdaq знизився на 0,1% в умовах повернення занепокоєння за самопочуття економіки в контексті коронавіруса. Новини про епідемію носять суперечливий характер. Після повідомлень про зростання числа осіб, які видужали, і уповільнення поширення вірусу, з'явилася інформація про різке збільшення кількості інфікованих, що знову відбило у інвесторів бажання ризикувати. Втім, на п'ятничних торгах азіатські індекси продемонстрували в основному позитивну динаміку – виняток склав японський Nikkei 225, який подешевшав на 0,59%, відіграючи новину про новий випадок зараження вірусом в країні. Тим часом китайський Shanghai Composite зріс на 0,38%, гонконгський Hang Seng виріс на 0,34%, австралійський S&P/ASX 200 набрав 0,38%, а південнокорейський Kospi знизився на 0,48%.

На користь оптимізму інвесторів зіграли повідомлення про те, що із завтрашнього дня Китай знижує тарифи на імпорт товарів з США на 75 млрд доларів. Європейські ф'ючерси торгуються на позитивній території після вчорашнього зниження, почасти отримуючи підтримку з боку свіжих даних з Німеччини, де індекс оптових цін зріс у січні на 0,3% проти 0,0% і 0,2% по прогнозах. ВВП збігся з прогнозами на рівні 0,4%. Американські ф'ючерси також розташувалися на позитивній території.

На валютному ринку спостерігається малоактивна динаміка. Долар стабілізувався на високих позиціях після вчорашніх сильних даних по американській інфляції, які перевищили прогнози. Євро відновив довгострокові мінімуми в районі 1.0825 і тепер загрожує позначці 1.08. Сьогоднішні дані з Німеччини не зробили помітного впливу на пару, яка залишається у владі ведмедів за євро, який падає дев'яту з десяти останніх сесій. Далі гравці переключаться на ВВП єврозони, тоді як в центрі уваги сьогодні будуть американські роздрібні продажі. Сильні показники здатні посилити тиск на єдину валюту і відправити пару під позначку 1.08.

Нафта стабілізувалася в районі 56,50 доларів після невеликого підйому в четвер. Учасники ринку трохи підбадьорилися, але в цілому залишаються обережними і не поспішають активно проштовхувати барель у північному напрямку в умовах невизначеності щодо перспектив попиту на енергоносії через призму коронавіруса. Додаткову напруженість привносить відсутність рішення ОПЕК щодо додаткового скорочення видобутку. Також зростання Brent стримує фактор сильного долара.

Що стосується економічних подій, далі єврозона опублікує дані по ВВП, торговому балансу і зайнятості в єврозоні. У Штатах заявлені дані по роздрібних продажах, споживчій довірі, промвиробництву, комерційних товарних запасах, а також цінах на імпорт і експорт.

За матеріалами Global FX

Коментарі - 2

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
14 лютого 2020, 13:11
#
Когда догоним Польшу? [Зарплата+Ипотека + Прогноз курса]

https://www.youtube.com/watch?v=Ff41JIO15IE

Подписывайтесь на youtube-канал Минфина и оставляйте комментарии с вопросами под видео.
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
14 лютого 2020, 13:11
#
Внимание! Конкурс комментариев:

https://www.youtube.com/watch?v=r_UJ229kDU8

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися