Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 лютого 2020, 19:15

Головне за четвер: рекордний прибуток банків та скільки зароблять вкладники цього року

Прибуток банківського сектору у 2019 році за попередніми даними становить 60 мільярдів гривень. Це майже втричі більше ніж у 2018 році.

Скільки зароблять вкладники банків цього року

Український індекс ставок за депозитами фізосіб у гривні на 12 місяців за січень впав з 15,18 % до 14,04% річних. Історичні мінімуми оновлюють також ставки за валютними вкладами. Середня дохідність зараз знаходиться на рівні 1,3-2,1% річних у доларах і 0,5-1% в євро.

Зарплата, іпотека, курс: чого очікувати (відео)

За словами глави держави, середня зарплата українців за 4,5 року стане такою ж як у Польщі. Президент України декларує не тільки підвищення заробітної плати, але і можливість брати іпотечні кредити під 10% річних. Чи є реальний фундамент для реалізації цих обіцянок?

Сюрприз для бізнесу. НБУ готує зняття масштабного обмеження на купівлю валюти

Діюче на сьогодні обмеження для юридичних осіб на купівлю валюти під зобов'язання (NDF) найближчим часом буде відмінене, щойно буде підписано меморандум з МВФ. Про це заявив заступник голови правління Нацбанку Олег Чурій.

Час на адаптацію. Банки з червня почнуть розкривати повну вартість споживчого кредиту

Національний банк дав фінансовим установам додатковий час на адаптацію до нових вимог щодо розкриття інформації про послуги на вебсайтах та в рекламі.

Кабмін підключив основні держоргани до сервісу перевірки е-квитанцій — Дубілет

Кабінет міністрів приєднав всі основні державні органи до сервісу перевірки квитанцій в електронній формі. Тепер українцям не потрібно надавати паперові квитанції про оплату держпослуг. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися