Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 лютого 2020, 11:51

Аналітика на 10.02.2020. Вірус продовжує задавати тон на ринках, євро залишається поблизу мінімумів

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, в п'ятницю індекси Уолл-стріт закрилися в мінусі на хвилі фіксації прибутку, незважаючи на позитивну корпоративну звітність. S&P 500 відступив на 0,5%, Dow Jones втратив 0,9%, а Nasdaq впав на 0,5%. В Азії фондові майданчики показали різноспрямовану, але переважно негативну динаміку, частково скоротивши втрати після первинного осідання. На ринки знову повернулося хвилювання з приводу поширення коронавіруса як в Китаї, так і за його межами. За останню добу кількість хворих збільшилася ще більш ніж на 3 тис. осіб або на 15%, нагадавши інвесторам про постійну загрозу для економічної активності, незважаючи на прийняті китайською владою заходи.

Так, японський Nikkei 225 просів на 0,60%, китайський Shanghai Composite набрав 0,51%, гонконгський Hang Seng впав на 0,69%, південнокорейський Kospi втратив 0,49%, а австралійський S&P/ASX 200 просів на 0,14%. Європейські ф'ючерси перед початком сесії торгуються з незначними змінами, а американські ф'ючерси намагаються вийти в плюс.

Євро тим часом торгується неподалік від нових 4-місячних мінімумів. Спроби відновлення не отримують нормального розвитку, що частково зумовлено відсутністю попиту на ризик і стабільністю долара. Пара євро/долар отримала підтримку в районі 1.0940, але залишається під відміткою 1.10, що вказує на ризик нової хвилі зниження в короткостроковій перспективі. Важливих економічних релізів сьогодні не заявлено, і котирування будуть орієнтуватися на загальне ставлення до ризику. Якщо ринки не накриє очевидна хвиля втечі від ризиків, пара може утриматися від падіння до нових мінімумів. У цьому випадку можна припустити, що ціна сформує подвійне дно, від якого відштовхнеться і перейде до відновлення, якщо доларові бики підуть у тінь.

На ринку нафти зберігається напруженість. Незважаючи на бичачий ухил на денних графіках, Brent залишається неподалік від мінімумів, хоча і розташувалася над рівнем 54 долара за барель. Учасники ринку продовжують оцінювати загрозу для попиту з боку китайської епідемії, а також нервово чекають вердикту Росії за пропозицією технічного комітету ОПЕК+ додатково скоротити видобуток на 600 тис. барелів на день. У короткостроковій перспективі загроза повернення під позначку 54 долара зберігається. Ведмежі ризики знизяться у разі повернення вище зони 55,60 доларів за барель.

Економічний календар сьогодні досить убогий. Єврозона публікує індикатор довіри інвесторів Sentix, а в США заявлені виступи представників ФРС Боумен і Харкера.

За матеріалами Global FX

Коментарі - 1

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
14 лютого 2020, 13:12
#
Внимание! Конкурс комментариев:

https://www.youtube.com/watch?v=r_UJ229kDU8

Подписывайтесь на youtube-канал Минфина и оставляйте комментарии с вопросами под видео.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися