Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 лютого 2020, 19:10

Головне за тиждень: оновлений макропрогноз, перші дешеві кредити та за що банки блокуватимуть рахунки

Національний банк очікує на інфляцію близько 5% та економічне зростання на рівні 3,5-4% у 2020-2022 рр. Про це йдеться в січневому Інфляційному звіті Національного банку.

В Україні видали перший дешевий кредит під 5-7-9%

Укргазбанк видав перший пільговий кредит в межах державної програми дешевих кредитів під 5-7-9% річних на створення та розвиток малого бізнесу.

Верховна Рада внесла пакет змін до податкового законодавства і підвищила річні ліміти для фізичних осіб – підприємців.

Розбір закону: За що банки блокуватимуть рахунки (відео)

Вже через 3 місяці банки подвоять пильність і почнуть з особливим завзяттям блокувати підозрілі операції клієнтів. Причина проста — новий «антивідмивочний» закон в рази збільшив розмір штрафів для суб'єктів моніторингу за недбайливе виконання обов'язків.

Економісти прогнозують подальше уповільнення зростання цін найближчими місяцями. Здавалося б, пересічні громадяни можуть розслабитися – ціни в магазинах вже не будуть підносити неприємні сюрпризи. Але чи стане від цього життя легшим, і який реальний результат інфляційного перепочинку?

Кабмін прив’язав зарплату чиновників до середньої та зменшив премії

Уряд ухвалив рішення про обмеження заробітної платні та премій керівникам органів виконавчої влади. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук

Приват готовий обвалити ставку за гривневими депозитами до 8% річних

Приватбанк може істотно знизити ставки за всіма видами депозитів до кінця літа. Наприклад, ті, хто готується розміщувати заощадження в євро, повинні бути готові до нульової прибутковості. Про це в коментарі «Мінфіну» повідомив глава прес-служби Приватбанку Олег Серга.

Держава в смартфоні: в Україні запустили мобільний додаток «Дія»

Міністерство цифрової трансформації презентувало мобільний додаток «Дія». До 2024 року з його допомогою можна буде отримати будь-яку держпослугу, не виходячи з дому.

Коментарі - 2

+
+10
AlecBear
AlecBear
7 лютого 2020, 19:39
#
«Приватбанк может существенно снизить ставки по всем видам депозитов до конца лета. Например, те, кто готовится размещать сбережения в евро, должны быть готовы к нулевой доходности»-Ну що сказати, просто «Браво!»
+
+25
BigValerik
BigValerik
7 лютого 2020, 20:03
#
Это же хорошо, как бы
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися