Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 лютого 2020, 11:38

Аналітика на 04.02.2020. Інвестори зосередилися на заходах Китаю і статистиці, нафта чекає ОПЕК

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, індекси Уолл-стріт завершили вчорашню сесію на позитивній території завдяки відступу паніки з приводу вірусу в поєднанні з солідними економічними даними з США, де PMI ISM у промисловому секторі відновився вище позначки 50 пунктів. На цьому тлі Dow і S&P набрали 0,5% і 0,7%, а Nasdaq підскочив на 1,3%. У вівторок азіатські ринки відскочили на тлі часткового відновлення китайських акцій після вчорашнього обвалу. Негатив дещо згладили прийняті китайською владою заходи, спрямовані на стабілізацію фінансових ринків. При цьому рівновага залишається слабкою і може бути знову порушена в будь-який момент, оскільки ознак уповільнення поширення коронавіруса не спостерігається. Станом на вечір понеділка кількість заражених перевищила 20 тис. чоловік, тоді як кількість померлих від епідемії вже наближається до 450.

Так, китайський Shanghai Composite виріс на 1,15%, гонконгський Hang Seng додав 0,92%, японський Nikkei 225 піднявся на 0,53%, південнокорейський Kospi зріс на 1,73%, а австралійський S&P/ASX 200 виріс на 0,37%. На тлі відскоку в Азії, європейські майданчики можуть розташуватися в зоні позитивних значень, як і американські ф'ючерси.

На валютному ринку спостерігається повернення попиту на долар, який зазнав масштабних розпродажів в п'ятницю. Основним каталізатором зміцнення валюти послужила несподівано сильна статистика ділової активності у виробництві. Євро/долар, яка наштовхнулася на опір в районі 1.11, сповзла під 100-денну ковзну середню, але поки не загрожує рівнем 1.10. Сьогодні трейдери продовжать стежити за ставленням до ризику, яке може знову погіршитися в будь-який момент і перервати поточні спроби відновлення зростання євро. Також короткочасний вплив на динаміку євро/долара можуть надати свіжі звіти з єврозони і США. В ролі найближчого опору зараз виступає вищезгадана ковзна середня, яка проходить в області 1.1070.

Ринок нафти залишається у владі продавців. Brent скотилася до позначки 54 долара за барель і навіть встигла в моменті протестувати психологічний рівень на старті сьогоднішніх торгів. Скорочення споживання енергоносіїв в Китаї продовжує затьмарювати обстановку на ринку, особливо в поєднанні з рекордними показниками сланцевого видобутку в США. У найближчі два дні на динаміку ринку вплинуть заяви з боку технічного комітету ОПЕК+, який може порекомендувати додаткове обмеження видобутку з метою нівелювання негативного ефекту від китайської епідемії коронавіруса.

Що стосується економічного календаря, сьогодні до публікації заявлені дані за цінами виробників у єврозоні, ділової активності в будівельному секторі Британії, індексу ділових умов ISM Нью-Йорка, економічного оптимізму і виробничих замовлень у США.

За матеріалами Global FX

Коментарі - 1

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
7 лютого 2020, 11:40
#
Учетная ставка, кредиты 5-7-9 и курс на неделю:

https://www.youtube.com/watch?v=H-cnliQoiL4&feature=youtu.be

Подписывайтесь на youtube-канал Минфина и оставляйте комментарии с вопросами под видео.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися