Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 лютого 2020, 17:17

Собаче життя. 10 елітних порід собак для оплати комуналки

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Євген Брагар запропонував пенсіонерці продати собаку, щоб розрахуватися за газ. Свою заяву він зробив на одному з телеканалів, коли жінка зателефонувала до студії і поскаржилася на великі рахунки за комуналку.

Депутат з'ясував, що у дворі в пенсіонерки живе собака. «Якщо він (собака) елітної породи, то вона може його продати в будь-який момент і спокійно оплатити рахунки», — заявив Брагар. 

Нафтогаз ідею не підтримав. Замість продажу тварин там порадили оформляти субсидію.

«Мінфін» перевірив, які собаки вважаються найдорожчими у світі, і скільки коштують такі цуценята. Але відразу попереджаємо, «Мінфін» нікого не закликає продавати домашніх улюбленців для вирішення будь-яких фінансових питань.

Тибетський мастиф

Вартість собаки однієї і тієї ж породи може сильно відрізнятися. Багато що залежить від родоводу, забарвлення цуценяти, інших факторів. Але те, що саме тибетський мастиф — найдорожча собака в світі – ні в кого не викликає сумнівів. Саме цуценя цієї породи було продано на аукціоні за $1,5 млн.

Судячи з опису, представники породи знають собі ціну і вимагають від господаря відмінного розуміння собачої психології.

Якщо вас влаштує цуценя з не найбездоганнішого родоводу, його можна придбати за $2-7 тис.

Самоїдська собака

Самоїдська собака — користується популярністю серед сімей з дітьми, а також літніх людей, які шукають компаньона. Вважається, що собаки цієї породи дуже розумні, слухняні, легко піддаються дресируванню.

Ця порода прийшла з півночі Сибіру. Вартість чистокровних цуценят досягає $12 тис. Але якщо постаратися, можна знайти і за $1,5-2 тисячі.

Аргентинський дог

Вартість цих суворих здорованів досягає $5 тис., а середня ціна коливається в межах $2,5-3 тис.

Як відзначають експерти, собака була виведена як мисливська, тому хоробра і має жорсткий характер. Але при правильному навчанні буде ладити з людьми та іншими тваринами. Слід пам'ятати, що цим чотириногим потрібні істотні фізичні навантаження.

Бордоський дог

Інша назва цієї великої собаки — французький мастиф. Вага представників породи може досягати 90 кілограм. Вартість цуценят в середньому становить близько $3 тис.

Як кажуть кінологи, у цих собак завжди невдоволений вираз морди. Це може ввести в оману непосвячених. Насправді, представники породи доброзичливі, мають спокійний і врівноважений характер.

Салюки

Вважається однією з найстаріших. Її історія сягає корінням у Стародавній Єгипет. Хоча це мисливська собака, вона вважається сором'язливою і не любить агресію.

Цуценя обійдеться близько $2,5 тис.

Єгипетська фараонова собака

Ще одна собака з корінням із Стародавнього Єгипту. Хоча зараз вважається національною породою Мальти, куди її свого часу завезли фінікійці.

Собаку називають такою, що легко навчається, і грайливою. Цуценя можна купити за $2,5 тис., хоча в деяких випадках ціна може бути і вдвічі вищою.

Англійський бульдог

Важко повірити, але колись цих собак використовували для цькування биків. Сучасні представники породи мають не надто багато спільного з кровожерними пращурами. Зараз це «сімейні» собаки з доброзичливим характером. Бульдоги погано переносять самотність і брак спілкування.

Ціна на цуценят варіюється в районі $2,5 тис., може досягати і $9 тисяч.

Кавалер Кінг Чарльз спанієль

В залежності від родоводу ціна на цуценят може варіюватися в межах від $1 до $14 тис. Як усі спанієлі, ці собаки призначалися для полювання, але давно «перекваліфікувалися» в домашніх улюбленців. Вже в XV столітті ця порода користувалася популярністю в королівських і просто багатих будинках.

Представники породи грайливі і ласкаві, але в той же час безстрашні.

Канадська ескімоська собака

Спочатку собака була їздовою, і це слід враховувати при купівлі. Ці чотириногі вимагають великих фізичних навантажень і люблять холодний клімат.

Терміново потрібні гроші? Скористайся кредитним каталогом від «Мінфіну», а собаку залиш вдома

У деяких випадках вартість цуценя може досягати $6-7 тисяч. Хоча, звичайно, можна знайти і дешевше.

Акіта Іну

Собака отримала величезну популярність після фільму «Хатіко». Належить до найдавніших порід собак у світі. В Японії клуби любителів цих собак з'явилися ще в VI столітті.

Читайте також: Куди інвестувати гроші в 2020 році

Купити цуценя можна за $1-1,5 тис. Хоча собаки з японським походженням будуть коштувати дорожче.

Коментарі - 12

+
+54
SAndreyS
SAndreyS
3 лютого 2020, 17:54
#
Классный троллинг. Думаю, почти любой пенсионер купит себе, что-то из этого. А потом будет бегать с Аргентинскими догами.)
+
0
Sozdatel
Sozdatel
4 лютого 2020, 18:39
#
Тут имелось в виду как вариант инвестирования - покупка самки и самца + разведение в комерческих целях.. Все во что-то инвестируют.. Вот один из вариантов еще)
+
0
SAndreyS
SAndreyS
4 лютого 2020, 19:39
#
Гуд, но явно - это не касается пенсионеров у которых нет денег заплатить коммуналку.
+
0
Sozdatel
Sozdatel
5 лютого 2020, 11:06
#
Думаю как раз у пенсионеров и есть на такие вещи время, особенно если имеет место дом + рынок сбыта.. Ну и дети помогут чем смогут..
+
+39
Bischof
Bischof
3 лютого 2020, 18:25
#
Ура, совок победил. Теперь, с подачи канала Медвечука, бабку с собакой жалеет вся страна. А между тем, остается проблема неадекватной зависимости людей от государства, с его бесконечными субсидиями, которые платятся с наших налогов, но далеко не всегда используются по назначению.
+
+44
Tisha ™
Tisha ™
3 лютого 2020, 19:35
#
Чтобы продать что-то ненужное, надо сначала купить это ненужное... :(
+
+58
urus
urus
3 лютого 2020, 20:37
#
Как то зашёл в мясную лавку ( там продают рога , копыта и разную требуху )  чтобы купить своим любимцам что нибудь 
  в уголочке на стульчике сидит старушка и тщательно пересчитывает мелочь в кошельке , спрашиваю , далеко до пенсии ?, 
 далеко , только  я вот думаю что мне купить , покушать себе или собачке сегодня ...
  Так вот дорогие «налогоплательщики »  я бы хотел чтобы Вы побывали сами в такой (шкуре ) , а потом уже и рассуждали о пенсионерах
+
+15
ramarren
ramarren
4 лютого 2020, 13:28
#
Помогли-то старушке чем-то или просто историю поучительную тут написали?
+
0
urus
urus
6 лютого 2020, 23:00
#
Помог , в отличии от некоторых ...
+
0
Bischof
Bischof
4 лютого 2020, 14:32
#
А разве кто-то спорит, что помощь от налогоплательщиков должны получать те, кому она ДЕЙСТВИТЕЛЬНО нужна? Или вы будете спорить, что сейчас есть куча злоупотреблений?
+
+29
urus
urus
3 лютого 2020, 20:42
#
А такому «слуге »вообще позор , спустись на землю...
+
+15
Андрей Кул
Андрей Кул
5 лютого 2020, 10:51
#
Нашему народу только дай тему для хайпа, так они эту тему раздуют до немыслимы величин. Весь фейсбук пестрит собаками за газ. - Бесит!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися