Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 січня 2020, 13:08

ФРС знову зберегла ключову відсоткову ставку

Федеральна резервна система США залишила без змін ключову процентну ставку і параметри операцій на грошовому ринку. Про це йдеться в прес-релізі Федрезерву, передає ЕП.

Федеральна резервна система США залишила без змін ключову процентну ставку і параметри операцій на грошовому ринку.
Фото: ktovkurse.com

Розмір ставки

  • Ставка федеральних фондів залишиться в діапазоні 1,5-1,75% річних. Таке рішення одноголосно прийняли 17 членів комітету з відкритих ринків американського центробанку.

Чим аргументують рішення

«Ринок праці залишається міцним і показує впевнене зростання кількості робочих місць, тоді як інвестиції бізнесу і експорт залишаються слабкими», – йдеться в пресрелізі.

Знизив обороти і споживчий сектор. Зростання витрат населення, яке в грудні Федрезерв називав впевненим, тепер він оцінив як помірний.

Голова ФРС Джером Пауелл повідомив, що центробанк серйозно налаштований боротися з глобальним дезінфляційним трендом. Це свідчить про можливості зрушення в бік м'якої грошово-кредитної політики в майбутньому.

«Нас не влаштовує інфляція нижче 2%, особливо зараз, коли ми так просунулися в економічному зростанні», — сказав Пауелл.

Читайте також: НБУ планує утримувати інфляцію в діапазоні 4-6%

Прогноз світового економічного зростання

За словами Пауелла, є деякі ознаки того, що світове економічне зростання, можливо, стабілізується після зниження в середині 2018 року.

Утім, зберігається невизначеність, зокрема, пов'язана з китайським вірусом. В цілому, враховуючи грошово-кредитну і фінансову кон'юнктуру, ми очікуємо збереження помірного економічного зростання, сказав Пауелл.

Читайте також: Китайський вірус: Світові фондові ринки падають

Федрезерв продовжує кредитувати банки

Повідомляється, що з вересня Федрезерв прокредитував банки на $186 млрд і ще $210 млрд залив в ринок через пряму грошову емісію, скуповуючи боргові зобов'язання уряду.

Баланс ФРС за чотири місяці зріс на $408 млрд і досяг піку 15 січня — $4,175 трлн.

Після аналізу ситуації на грошовому ринку, де у вересні ставки злітали до 10% річних, ФРС дійшла висновку, що банкам потрібен більший обсяг резервом, ніж вважалося раніше.

Читайте також: Світові банки можуть не пережити економічну кризу — McKinsey

Наступне засідання ФРС США відбудеться 18 березня 2020 року. Рішення про ставку будуть приймати на основі оновлених макроекономічних прогнозів.

Нагадаємо

  • Сьогодні, 30 січня, Національний банк України оприлюднить рішення щодо облікової ставки. Експерти прогнозують, що регулятор знизить ставку, причому істотно. Обговорюється діапазон від 1,5 до 2,5 п. п.

Коментарі - 2

+
+51
bonv
bonv
30 січня 2020, 13:11
#
Заливають баксами..
+
0
zyrandol
zyrandol
30 січня 2020, 13:14
#
Рынок становится крепким? Серьезно? А то что вы вливаете по сто лярдов в месяц ничего не значит?))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.