Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 січня 2020, 10:40

США хочуть укласти торговельну угоду з Британією до кінця 2020 року

Сполучені Штати до кінця року хочуть домовитися з Великобританією про нову торговельну угоду після Brexit. Про це заявив міністр фінансів США Стів Мнучин, повідомляє Європейська правда з посиланням на ВВС.

Сполучені Штати до кінця року хочуть домовитися з Великобританією про нову торговельну угоду після Brexit.
Фото: focus.ua

Плани США щодо Британії

Міністр фінансів США вважає, що Британія може одночасно вести переговори про торгові угоди з США і ЄС.

«Я достатньо оптимістичний. Після Brexit Великобританія зможе вести переговори і підписувати нові торгівельні угоди з країнами, які не мають угод з ЄС — як, наприклад, США», — сказав Мнучин в Лондоні.

Читайте також: В Британії вводять в обіг нову монету на честь Brexit (фото)

Одночасно Великобританія веде переговори про угоду про вільну торгівлю з ЄС. Це дасть їй гарантію, що британські товари не будуть підпадати під дію тарифів та інших торговельних бар'єрів після завершення перехідного періоду.

За словами Стіва Мнучина, США «готові виділити багато ресурсів» на забезпечення торговельної угоди з Британією цього року.

Читайте також: Brexit: наслідки для великої Британії та уроки для України

«У Великобританії і США дуже схожі економіки з великою орієнтацією на послуги, і я думаю, це будуть дуже важливі відносини», — сказав Мнучин.

Напередодні

  • 24 січня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляен і президент Європейської ради Шарль Мішель підписали угоду про вихід Великобританії з ЄС (Brexit), що відкриває шлях до ратифікації цього документа Європейським парламентом. Вихід Великобританії з ЄС відбудеться опівночі 31 січня 2020.
  • Угода завершує процес переговорів між Великобританією і ЄС починає переговори між сторонами про майбутні відносини після Brexit.

Коментарі - 1

+
0
zyrandol
zyrandol
27 січня 2020, 12:02
#
Нормальный движ организуется после Brexit
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися