Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 січня 2020, 11:17

У Словаччині викрали з музею монет більш ніж на мільйон євро

Словацький національний музей у Братиславі вратив частину нумізматичної колекції. Вартість вкрадених старовинних монет перевищує мільйон євро, повідомляє газета Pravda.

Словацький національний музей у Братиславі позбувся частини нумізматичної колекції.
Фото: rbc.ua

Що відомо про крадіжку

Інформацію про крадіжку з описом і фотографіями викрадених монет направлять в Інтерпол і внесуть в спеціалізовану міжнародну базу викрадених предметів мистецтва і антикваріату.

Доступ до цієї бази є тільки у торговців нумізматикою і аукціонних будинків. У Братиславі сподіваються, що раритетні екземпляри вдасться повернути в музей.

Читайте також: Нацбанк випустив пам'ятну монету «Рік Пацюка» (фото)

За даними видання, поліція приступила до розслідування злочину і обіцяє оприлюднити детальну інформацію про події 27 січня.

Чим цінна колекція музею

У колекції Словацького національного музею містяться, головним чином, викарбувані на монетному дворі у місті Кремніца (Центральна Словаччина) монети Угорського королівства, Священної римської імперії, Австрійської імперії і Австро-Угорщини. Це один з найстаріших монетних дворів у світі. Він діє з 1328 року.

Читайте Читайте також:також: Швейцарія викарбувала саму маленьку золоту монету в світі. Її діаметр 2,96 мм (фото)

Раніше повідомлялося

В кінці листопада 2019 року Дрезденський музей пограбували на мільярд євро. Спочатку злодії відключили електрику, потім їм вдалося відключити сигналізацію. Однак вони не змогли впоратися з камерами відеоспостереження, які записали момент проникнення в музей.

Україну заполонили фальшиві 200 гривень. Нацбанк дав серії і опис (фото)

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися