Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 січня 2020, 16:27

Верховний суд списав Коломойському частину боргу перед НБУ

Верховний суд відхилив касаційну скаргу НБУ на рішення судів попередніх інстанцій щодо стягнення з компанії «Гаджибей» Ігоря Коломойського іпотеки в рахунок погашення кредитів рефінансування, виданих Приватбанку до націоналізації. Про це повідомили у прес-службі НБУ, зазначивши, що таке рішення суду порушує права НБУ як кредитора.

Верховний суд відхилив касаційну скаргу НБУ на рішення судів попередніх інстанцій щодо стягнення з компанії «Гаджибей» Ігоря Коломойського іпотеки в рахунок погашення кредитів рефінансування, виданих Приватбанку до націоналізації.
Фото: zaxid.net

Нацбанк не погоджується з рішенням суду

Верховний суд раніше вже неодноразово підтверджував право НБУ стягувати борги за наданими кредитами як із банку-боржника, так і з поручителів, кажуть у Нацбанку.

«Ми не погоджуємося з рішенням Верховного Суду та переконані, що воно суперечить нормам чинного законодавства. Таке рішення створює ризик, коли ексвласники Приватбанку зможуть уникнути відповідальності за невиконання взятих на себе зобов’язань», — повідомив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

Читайте також: Голова Ради НБУ закликає до діалогу з Коломойським

Скільки екс-власники Привату винні державі

У Нацбанку нагадують, що наразі борг Приватбанку за кредитами рефінансування складає близько 7,6 мільярда гривень.

Для погашення цього боргу Нацбанку подав 148 позовів проти поручителів за цими кредитами. НБУ вже виграв 24 позови на стягнення 1,36 мільярда гривень.

18 рішень набрали законної сили, а виконавчі документи за ними були надіслані до органів Державної виконавчої служби для примусового виконання.

Читайте також: Розгляд закону про неповернення Приватбанку перенесли

Раніше стало відомо

  • 21 січня Господарський суд Львівської області стягнув з компанії Коломойського нерухомість на понад 100 мільйонів гривень для погашення боргу за кредитом рефінансування.
  • На сьогодні на різних стадіях судового процесу перебуває ще понад 200 подібних справ не лише щодо Приватбанку, а й банків, які свого часу були визнані неплатоспроможними та досі не виконали власних зобов’язань за кредитами рефінансування.

Оформити кредитку Універсальна Gold Приватбанку

Коментарі - 1

+
+45
zyrandol
zyrandol
22 січня 2020, 16:36
#
Неплохое начало
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися