Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 січня 2020, 15:30

ЄС може перерахувати Україні 500 мільйонів євро в лютому

Другий транш макрофінансової допомоги Європейської комісії для України може бути надано в лютому. Про це написав у Twitter брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

"Можливо, що другий і фінальний транш макроекономічної допомоги Єврокомісії для України на суму 500 млн євро можуть перерахувати в лютому", — повідомив він.

Читайте також: ЄС надав Україні 15 мільярдів євро за п'ять років

Раніше повідомлялося

  • У грудні Єврокомісія надала Україні перший транш макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро у вигляді позики під процентну ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року.

  • В кінці червня 2018 року Євросоюз остаточно затвердив мільярд євро макрофінансової допомоги для України, яка буде спрямована на покриття фінансових потреб України та підтримку економічної стабілізації і програми структурних реформ.

  • Віце-президент Єврокомісії Федеріка Могерини раніше заявляла, що Євросоюз за останні п'ять років більше всіх інвестував в Україну, порівняно з іншими партнерами.

  • Також Могерини зазначила, що, коли зайняла свій пост в 2014 році, питання України був майже єдиним у порядку денному зовнішньої політики Євросоюзу.

  • На початку жовтня Україна отримала від ЄС 12 мільйонів євро на реформу держуправління.

Коментарі - 3

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
22 січня 2020, 16:05
#
Странные эти еэсовцы — им самим нужна макроэкономическая помощь. Великобритания не будет вносить свои 50 млрд. уже в этом году, жёлтые жилеты выворачивают францию на изнанку, а испанский премьер, похоже, соглашается на официальный референдум в Каталонии. А эти красавцы раздают деньги Украине и прочим на расширение. Бред…
https://minfin.com.ua/blogs/semenvekselberg/126055/
+
+34
Elena1997
Elena1997
22 січня 2020, 16:12
#
Тут ведь важно, что они взамен получают от Украины. Сотни тысяч христианского трудоспособного населения, спокойные, трудолюбивые, готовые за пол оклада ЕэСовца работать, на дороге не валяются в состарившейся Европе. Да и рынок сбыта в 37-40 млн чел обрести тоже не плохо. И с рынком земли спешка не понятна, ЕС своё не прогадает, вон Германия как подсуетилась с СП2
+
+30
semenvekselberg
semenvekselberg
22 січня 2020, 16:17
#
Соглашусь. Написал на эмоциях, хотя сам на это сто раз указывал.
По итогу, выходит, что сейчас противоречу сам себе. Делаем вывод: нельзя поддаваться эмоциям…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися