Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 січня 2020, 18:27

У Британії продали монету в мільйон разів дорожчу за номінал

У Великій Британії невідомий колекціонер-нумізмат заплатив мільйон фунтів стерлінгів ($1,3 млн) за монету номіналом в один фунт стерлінгів. Це придбання вже назвали найдорожчою монетою Сполученого Королівства. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

У Великій Британії невідомий колекціонер-нумізмат заплатив мільйон фунтів стерлінгів ($1,3 млн) за монету номіналом в один фунт стерлінгів.
Фото: segodnya.ua

Чому ця монета рідкісна

Рідкісну монету соверен Едварда VIII 1937 року придбав приватний колекціонер за 1 мільйон фунтів стерлінгів ($1,3 млн), що зробило її найдорожчою британською монетою за всю історію. Унікальна монета виконана з 7,98 г золота, її діаметр — 22 мм.

Монета була однією з шести, підготовлених Королівським монетним двором, коли Едвард став королем в 1936 році. Її планували випустити серійно для загального обігу з 1 січня 1937 року.

Але Едвард III зрікся престолу в грудні 1936 року, щоб одружитися з американкою Уолліс Сімпсон. Після цього випуск монет було скасовано, а викарбувані монети ніколи не входили в обіг.

Скільки таких монет існує

Монета є совереном: тип золотої монети номіналом один фунт. Таких монет більше немає в обігу, але вони все ще діють як законний платіжний засіб у Великій Британії.

Виготовлена ​​з 22-каратного золота, вона трохи менша і легша за сучасну монету в 1 фунт.

Із шести спочатку випущених монет, чотири знаходяться в музеях та установах, а дві — в приватній власності.

Про їх існування не було широко відомо до 1970 року, оскільки вони були замкнені в сховищі. Через те, що Едвард III зрікся престолу, їх не виставляли як частину колекції музею Королівського монетного двору.

Королівський монетний двір отримав цю монету від колекціонера зі США, щоб повернути її до Британії для нового покупця.

Коментарі - 1

+
+72
zyrandol
zyrandol
21 січня 2020, 18:28
#
Еще не время распродавать купоны?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися