Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 січня 2020, 16:43

Підготовка податкової реформи почнеться на наступному тижні

Перше засідання робочої групи з розробки податкової реформи відбудеться на наступному тижні. Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова під час під час Щорічної зустрічі з клієнтами і партнерами Національного банку.

Перше засідання робочої групи з розробки податкової реформи відбудеться на наступному тижні.
Фото: liga.net

За словами міністра, на цьому тижні розпочнеться формування цієї робочої групи, першим завданням якої стане комплексна діагностика податкової системи України.

«Діагностика покаже, де ми знаходимося в порівнянні з іншими країнами. Після цього ми разом з бізнес-асоціаціями вийдемо до бізнесу з пропозиціями податкової реформи», — розповіла Маркарова.

Читайте також: Як і на скільки зросли місцеві податки

Які зміни вже обговорювались

Як повідомляв «Мінфін», прем’єр міністр Олексій Гончарук анонсував проведення податкової реформи навесні 2020 р. Він очікує, що оновлена податкова система набуде чинності вже з 1 січня наступного року.

За словами голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, один з можливих пунктів податкової реформи — об'єднання ПДФО (податок на доходи фізичних осіб), єдиного соціального внеску (ЄСВ) та військового збору в єдиний податок.

Також, як повідомляв голова Державної податкової служби Сергій Верланов, наразі є чіткий перелік податків, який планують знизити під час проведення податкової реформи. Це, передусім, податки на фонд оплати праці.

Коментарі - 5

+
+45
brigadirius
brigadirius
16 січня 2020, 17:00
#
Очередная профанация. В Украине главная проблема с налогами это НДС. Но с него слишком многие кормятся, поэтому тема реформы НДС табу.
+
0
bonv
bonv
16 січня 2020, 17:05
#
Податкова реформа необхідна. А підготовки вже надоїдають..
+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
16 січня 2020, 17:44
#
Милованов рассказал как курил марихуану и что думает о геях во власти.
Последний раз министр курил марихуану во время написания докторской.
Министр развития экономики, торговли и сельского хозяйства Тимофей Милованов заявил, что он курил марихуану во время пребывания в США, но это не является его слабостью.
Об этом он сказал в эфире программы «HARD с Влащенко».
+
0
Bischof
Bischof
16 січня 2020, 21:32
#
И чё?
+
0
Bischof
Bischof
16 січня 2020, 21:38
#
Налоги на труд надо снижать однозначно. Отрадно, что есть понимание этого наверху. И объединение всех налогов на труд в один – тоже плюс. Главное, чтобы какой-нибудь Гетьманцев не извратил изначально хорошую идею до неузнаваемости (например, какой-нибудь безумной прогрессивной шкалой или одновременным повышением других налогов). Это он умеет.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися