Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 січня 2020, 13:10

Рада схвалила закон про адміністрування податків

Верховна рада прийняла в цілому законопроект, яким вносяться зміни до низки законодавчих актів щодо адміністрування податків, а також для усунення неузгодженостей у податковому законодавстві.

Верховна рада прийняла в цілому законопроект, яким вносяться зміни до низки законодавчих актів щодо адміністрування податків, а також для усунення неузгодженостей у податковому законодавстві.
Фото: epravda.com.ua

«За» законопроект №1209-1 проголосувало 256 депутатів.

Що змінить законопроект

  • Документ вносить зміни в закон про збір та облік ЄСВ в частині приведення у відповідність з чинним законодавством назв центральних органів виконавчої влади, які адмініструють єдиний внесок.

  • Уточнюється процедура подання вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску;

  • Змінюється розмір штрафів за порушення вимог, передбачених законом;

  • Виключається обов'язок контролюючого органу інформувати Пенсійний  фонд про погодження результатів перевірок в частині нарахування єдиного внеску.

Читайте також: Як і на скільки зросли місцеві податки

  • Вносяться зміни в закони про держпідтримку сільського господарства, які уточнюють формулу розрахунку питомої ваги вартості реалізованих товарів, при досягненні якої у виробника з'являється право на отримання бюджетної дотації.

  • Закон також покладає обов'язок по контролю за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати до бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями і дивідендів.

Читайте також: Податкові перспективи-2020: які сюрпризи готують для ФОПів депутати

  • Закон вносить зміни до 63 законодавчих акти, якими узгоджується питання розподілу повноважень між органами податкової та митної служби.

Читайте також: Сергій Верланов: «Нова податкова служба проти наповнення бюджету будь-якою ціною»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися