Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 січня 2020, 16:02

НБУ виявив 58 нелегальних обмінників по Україні

Національний банк за 2019 рік провів 1123 перевірки пунктів обміну валюти небанківських фінансових установ щодо дотримання порядку здійснення торгівлі іноземною валютою в готівковій формі. Перевірки проводили в усіх областях України та в Києві, повідомляє прес-служба НБУ.

Національний банк за 2019 рік провів 1123 перевірки пунктів обміну валюти небанківських фінансових установ щодо дотримання порядку здійснення торгівлі іноземною валютою в готівковій формі.
Фото: biz.censor.net.ua

Які порушення виявлено

Серед виявлених порушень порядку здійснення валютно-обмінних операцій істотними були такі:

  • проведення валютно-обмінних операцій без відповідного документального оформлення;
  • значна невідповідність між обсягами готівкових коштів в касі НФУ та бухгалтерськими звітними документами;
  • не надання під час перевірки документів, матеріалів, інформації на запит уповноваженого працівника НБУ.

Читайте також: НБУ планує дозволити онлайн обмін валют у всіх фінустановах

Скільки виявлено порушників

Під час проведення перевірок легальних пунктів обміну валют у 2019 році було виявлено 58, які працювали нелегально в різних областях України. Інформацію про них НБУ передав до правоохоронних органів.

Дані про виявлені нелегальні обмінні пункти з відповідними фото Національний банк розміщує на офіційному сайті у розділі «Незаконні пункти обміну валюти».

Читайте також: НБУ визначив учасників валютних інтервенцій. Список обраних банків

Раніше повідомлялося

  • Нагадаємо, НБУ березні 2019 року розпочав переоформлення генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій на нові ліцензії згідно із законом про валюту і валютні операції.
  • За підсумками 2019 року українці купили та продали онлайн за допомогою інтернет-банкінгу по $1 мільярду.

Коментарі - 2

+
0
Strain
Strain
14 січня 2020, 16:58
#
«Данные о нелегальных обменных пунктах с соответствующими фото Национальный банк размещает на официальном сайте в разделе «Незаконные пункты обмена валюты».»

То есть все как работало так и работает. А все, что может НБУ это вывесить фото нарушителя и сказать ай-я-яй. Киоск как обычно зарегистрирован на ЧП Вася Пупкин прописанный в несуществующей квартире. 
А даже если придет полиция и скажет закрыть киоск как нелегальный - его на следующий день откроют. А второй раз уже никто не придет проверять=)
+
+15
Strain
Strain
14 січня 2020, 16:59
#
Такая же ситуация со всеми нелегальными объектами — заправками, киосками, парковками. Полиция приезжает. Объект закрывают, а на следующий день он уже работает.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися