Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 січня 2020, 14:47

Нафта Brent подешевшала до 64 доларів за барель

На початку місяця вартість нафти Brent піднялась до 71 долара за барель, відзначає lblv.com. Така ситуація спостерігалася після вбивства американськими військовими генерала і командувача спецпідрозділом «Аль-Кудс» в Ірані Касема Сулеймані. Після цього в Ірані відкрили вогонь по базах США в Іраку.

Учора котирування нафти опустилися нижче 64 доларів за барель – денний мінімум склав 63,92 долара за барель. Вартість «чорного золота» не падала так низько з середини грудня минулого року.

Зниження цін на нафту почалося ще минулого тижня. За п'ять торгових днів нафта Брент впала в ціні на 5,3%. Це виявилося найбільшим тижневим зниженням з серпня минулого року. Ціна на нафту впала у зв'язку зі зниженням напруги між Штатами та Іраном.

Аналітики вважають, що якщо ціна закріпиться на рівні 65 доларів за барель, то незабаром вона може знизитися і до 63 доларів. На котирування може вплинути зменшення пропозиції продукції на світовому ринку у зв'язку з прийнятими домовленостями ОПЕК +, а також зниження кількості бурових установок у Сполучених Штатах минулого тижня на 11 одиниць – до 659 штук.

Якщо ситуація на Близькому Сході загостриться ще сильніше – можливе падіння світових ринків капіталу. Тоді нафта Брент може подешевшати до 50 доларів за барель.

На поточному тижні очікується підписання першого етапу торгової угоди між Китаєм і Сполученими Штатами. Аналітики lblv.com відзначають, що це може вплинути на ситуацію на сировинних ринках.

Катерина Матвєєва, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін