Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 січня 2020, 15:28

Суд визнав мільярдні борги АВК перед банками

Господарський суд Донецької області визнав вимоги банків до кондитерської компанії «АВК » на загальну суму близько 4,5 млрд грн. Таке рішення суд прийняв 24 грудня у справі про банкрутство, яка була відкрита в 2016 році, пише Finbalance.

Господарський суд Донецької області визнав вимоги банків до кондитерської компанії «АВК » на загальну суму близько 4,5 млрд грн.
Фото: sbu.ua

Яким банкам заборгувала АВК

Ідеться про вимоги Всеукраїнського банку розвитку (ВБР) Олександра Януковича на суму 439 млн грн, Райффайзен Банку Аваль — на 400 млн грн, Промінвестбанку, «дочки» російського ВЕБа, — на 1,3 млрд грн і Сбербанку Україна — на 1,4 млрд грн.

Крім того, окремо суд визнав вимоги кредиторів, забезпечені заставою (іпотекою) майна боржника. Серед них — вимоги ВБР на 199,7 млн грн, Райффайзен Банку Аваль (на 42,5 млн грн), Промінвестбанку (489,3 млн грн), Сбербанку Україна (442,3 млн грн).

Загальна сума цих вимог перевищує 1 млрд грн.

Читайте також: Швейцарський суд зобов'язав РФ виплатити компенсацію 12 українським компаніям за активи в Криму

Раніше повідомлялося

  • У січні 2018 року Сбербанк відсудив у АВК кондитерську фабрику в Мукачево та земельну ділянку площею 1,3 га. У грудні 2018 року Промінвестбанк відсудив у компанії фабрику в місті Дніпрі. У червні 2019 року АВК програла Ощадбанку кондитерську фабрику в окупованому Донецьку.
  • За даними держреєстру, кінцевими бенефіціарами компанії «АВК» є Володимир Авраменко та Валерій Кравець.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися