Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 січня 2020, 17:08

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг Укргазбанку на рівні uaAA

Українське рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг Укргазбанку на рівні uaAA та змінило прогноз зі «стабільного» на «у розвитку». Про це повідомляє сайт IBI-Rating.

Українське рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг Укргазбанку на рівні «5+» (відмінна надійність) та змінило прогноз зі «стабільного» на «у розвитку».
Фото: zn.ua

Як змінився рейтинг банку

«IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу АБ «Укргазбанк» на рівні uaAA зі зміною прогнозу рейтингу зі «стабільного» на «у розвитку». Рейтинг надійності банківських вкладів підтверджено на рівні «5+» (відмінна надійність)», — зазначає IBI-Rating.

Читайте також: Продавати держбанки найближчим часом не будуть — голова ФДМУ

Що сприяло покращенню рейтингу

Підтвердження рейтингів Укргазбанку обумовлено очікуваним входженням в капітал нового стратегічного інвестора – Міжнародної фінансової корпорації (IFC).

Крім того, на рейтинг вплинули такі чинники:

  • тривале покращенням ринкових позицій та диверсифікація діяльності за рахунок залучення нових клієнтів;
  • високі показники капіталізації та ліквідності;
  • якість активів та достатній рівень резервування проблемної заборгованості;
  • високий показник ефективності основної діяльності, а також підтримка з боку держави.

Читайте також: НБУ попросив держбанки знизити ставки за депозитами

У якому стані зараз банк

Повідомляється, що за підсумками 9 місяців 2019 року серед 76 банків АБ Укргазбанк посідав 4 позицію за розміром активів, 6 – за обсягом коштів населення, 9 – за розміром балансового капіталу та 15 – за розміром отриманого прибутку.

Слід зазначити, що завдяки активному розвитку різноманітних банківських продуктів та активній співпраці з корпоративним сектором, Укргазбанк за підсумками січня-вересня 2019 року очолив список банків за обсягом коштів, залучених від юридичних осіб.

Читайте також: Ліквідність українських банків була на вищому рівні в 2019 році — представник МВФ

Станом на 1 жовтня 2019 року регулятивний капітал установи становив 6,6 млрд грн, чисті активи та балансовий капітал – 104,4 млрд грн та 6,4 млрд грн відповідно.

Чистий прибуток за підсумками січня-вересня 2019 року становив майже 347 млн грн. У свою чергу, фінансовий результат банку за підсумками 11 місяців 2019 року склав 836 млн грн, що на 22% перевищило результат аналогічного періоду 2018 року», — наголосили в IBI-Rating.

Раніше повідомлялося

  • Наприкінці листопада 2019 року уряд погодив часткову приватизацію Укргазбанку.
  • Кабмін ухвалив постанову, якою дозволив укласти кредитну угоду між державним Укргазбанком та Міжнародною фінансовою корпорацією (що входить до структури Світового банку). Ця угода передбачає можливість входження у капітал банку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися