Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 січня 2020, 10:21

Сім банків знизили ставки за депозитами у валюті (огляд)

Доларові та єврові депозити на 12 місяців подешевшали тільки в 7 невеликих фінустановах з 22. Про це йдеться в депозитному огляді «Мінфіну».

Доларові та єврові депозити на 12 місяців подешевшали тільки в 7 невеликих фінустановах з 22.
Фото: biz.liga.net

Депозити в американській валюті

Максимальна ставка також впала на 0,5% річних. Станом на 13 грудня Місто Банк та Комінвестбанк обіцяли вкладникам 5,5% річних за доларові заощадження на 12 місяців. Зараз Місто Банк готовий платити тільки 5% річних, Комінвестбанк — всього 4,5%.

Після обвалу ставок найщедріша пропозиція залишається у Місто Банку — 5% за депозитами в доларах на 12 місяців. Найощадливіший — Піреус Банк, який обіцяє вкладникам всього 2,3% річних.

Депозити в євро 

Максимальна ставка в 5,5% впала на 0,5% річних — до 5%. Таку максимальну дохідність тепер обіцяє Місто Банк.

Найнижча дохідність в Піреус Банку. За депозити в євро на 12 місяців він платить вкладникам 1,8% річних.

Депозитний огляд

 Заповнити заявку та отримати бонус до 2% річних від суми вкладу

Коментарі - 1

+
+30
Sm65
Sm65
10 січня 2020, 11:23
#
НБУ и Минфину нужно разработать сценарии оттока депозитов на фоне снижения ставок. Нужно определить порог ставок - тригера существенного оттока. Это кстати может частично сделать и Minfin опросив банки/читателей. Нужно так же определить баланс ставок пары доллар/гривна, когда гривневые вклады начнут перетекать в валютные. Важно понимать куда уйдут вклады и выдержат ли банки. Вклады могут пойти:
- валютные/золотые кубышки - возможен рост курса
- недвижимость/землю - подорожает
- виртуальные валюты/брокеридж
- фин компании с доходностью розничного кредитования.но и высоким риском. По мере их регулирования НБУ ( это нужно), могут уходить в серую зону через виртуальные технологии
- прямое финансирование бизнеса и физ лиц типа Р/В2Р/В. Возможно появление платформ - посредников  с низкой  комиссией + страхование.
В любом случае к таким и другим сценариям нужно готовиться.  И для этого не нужно писать на бумаге 27 норм документов по 64 постанове,  а определить сценарии, риски и схемы  их снижения. А сформировать дешёвый долгосрочный ресурс и направить в реальную экономику - это уже целое мастерство.
А банкам нужно готовиться к сжатию маржи...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.