Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 січня 2020, 17:42

Активи ВіЕйБі Банку можуть продати в 5 разів дешевше реальної вартості

16 січня 2020 року має відбутися аукціон з продажу пулу активів ПАТ «ВіЕйБі Банк». Про це повідомляється на сайті ФГВФО.

16 січня 2020 року має відбутися аукціон з продажу пулу активів ПАТ «ВіЕйБі Банк».
Фото: korrespondent.net

Реальна вартість активів

ФГВФО оголосив торги по голландської моделі аукціону. Лот складається з 113 кредитів та 3 позицій дебіторської заборгованості 61 юридичної особи — підприємств агропромислової галузі, 59 з яких діючі. 90 кредитів знаходяться в заставі НБУ.

Мінімальна вартість

Наголошується, що це аукціон на пониження. При оголошеною початковою вартістю лота 5,86 мільярда гривень його можуть продати в п'ять разів дешевше — за 1,17 мільярда гривень. Саме така оголошена мінімальна вартість продажу.

Читайте також: Нацбанк порахував, скільки йому винні олігархи за банкрутство банків

Як свідчить практика ФГВФО, більшість лотів на таких аукціонах продається саме за мінімальною ціною — з дисконтом, який іноді доходить до 98-99% від початкової вартості.

Раніше повідомлялося

  • Екс-власник ВіЕйБі Банку Олег Бахматюк неодноразово пропонував повернути борги банку державі через механізм реструктуризації, але відповіді на цю пропозицію від НБУ та ФГВФО не отримав.
  • 11 листопада НАБУ затримало 8 осіб за підозрою в заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком у 2014 році ПАТ «ВіЕйБі Банк».
  • Національний банк спростував звинувачення, довівши, що вся сума рефінансування, 1,2 млрд грн, пішла на виплати коштів 80 тисячам вкладників, як і передбачала ця програма.
  • Раніше в НБУ заявляли, що Олег Бахматюк винен державі 29,3 мільярда гривень.

Коментарі - 3

+
0
ROMA KOMA
ROMA KOMA
9 січня 2020, 18:40
#
Добрий «бізнес» придумали українські бариги-корупціонери. Набрали кредитів, вивели в офшори, кинули державу, народ і підприємства. А потім «викупили» свої залоги за 1-%....
+
0
Igorenya
Igorenya
9 січня 2020, 20:50
#
Не хило должен и не переживает...
+
0
llaa
llaa
21 квітня 2020, 14:01
#
У меня в этом банке депозитов было,  с  хорошую квартиру, копил на  старость.   А теперь существую на 1638 гривен в месяц + % из тех,  что выплатил ФГВ. На коммунальные это всё и уходит.  Питаюсь картошкой.  Ночами снится, как отбирают за не уплату мою квартиру. 
 Ходил к Славкиной. Но та уже была под прицелом СБУ, отказала. Был и перед закрытием, но мне прямо сказали: «Поздно», СБУ к нам ходит с проверками еженедельно. Это я хотел свой депозит покрыть чьим то кредитом.
Так и недолго стать бомжом...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися