Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 січня 2020, 16:37

Завод Коломойського стягнув з Приватбанку майже 22 мільйони

«Нікопольський завод феросплавів», який входить до групи компаній «Приват» Коломойського, частково виграв суд проти Приватбанку і стягнув з банку 21,85 мільйона гривень боргу за кредитом рефінансування. Відповідне рішення ухвалив Господарський суд Києва, повідомляє finbalance.

«Нікопольський завод феросплавів», який входить до групи компаній «Приват» Коломойського, частково виграв суд проти Приватбанку і стягнув з банку 21,85 мільйона гривень боргу за кредитом рефінансування.
Фото: ukrinform.ua

Передісторія

Кошти з Приватбанку стягнули в межах мирової угоди, яку завод уклав з Національним банком.

До націоналізації Приватбанку «Нікопольський завод феросплавів виступив поручителем за кредитом рефінансування, який Нацбанк видав Приватбанку.

У якості застави завод передав НБУ вагони та тепловози, загальна вартість яких оцінюється в 40 мільйонів гривень. Після націоналізації НБУ хотів повернути борг за кредитом рефінансування, тому звернувся до поручителя і вже готовий був продати заставлене майно.

Читайте також: Укрнафта пробачила заводу Коломойського багатомільйонний борг

28 серпня 2019 року компанія Коломойського вперше вирішила заплатити за зобов'язаннями перед Нацбанком.

20 вересня під головний офіс Приватбанку у Дніпрі приїхало 10 автобусів з працівниками «НЗФ». Зазначається, що працівники заводу, який не є клієнтом Приватбанку, вимагали у банку зарплати. Повідомлялося, що їхні зарплати керівництво підприємства нібито виплатило НБУ в межах мирової угоди.

Читайте також: НБУ прокоментував пікет біля головного офісу Приватбанку

1 листопада «НЗФ» уклав ще одну мирову угоду з Нацбанком за договорами поруки за кредитами Приватбанку.

Раніше повідомлялося

  • ПАТ «Укрнафта» відмовилося від вимоги 6,5 млн грн штрафу з НПК-Галичина боргу за постачання нафтового газу. Про це йдеться в рішенні Господарського суду Львівської області, який затвердив мирову угоду між сторонами.
  • Печерський райсуд Києва 23 грудня 2019 року відкрив провадження за позовом Первинної профспілкової організації співробітників Приватбанку, який вимагає від наглядової ради звільнити голову правління Петра Крумханзла.

Коментарі - 6

+
+50
Sozdatel
Sozdatel
9 січня 2020, 16:44
#
ОВГЗ понавыпускали, пора Бене транш готовить.. Не зря Зелю у руля ставили
+
0
nro
nro
9 січня 2020, 17:01
#
Шось заводам Валєріча всі борги пробачають а він своїм боржникам ні.
https://minfin.com.ua/2020/01/09/40353185/
+
0
demarin
demarin
9 січня 2020, 20:26
#
Валєрічу пробачили тільки штрафні санкції, а основну суму боргу він повернув! Але то таке, головне кричати «зрада»))) При Порошенкові такого б не було, Валерічу не пробачили б штраф а то й би не повертав суму боргу, але тоді Порошенко і його вірна команда диванних експертів були б задоволені і це головне))) а так ви праві, зрада страшна, навіть страшно думати що далі буде))))))))))
+
0
Sozdatel
Sozdatel
10 січня 2020, 9:59
#
Кто-то получил благодарочку и штраф забылся.. В общак чуть больше или чуть меньше, какая разница? А так несколько человек смогут купить по роверу.. Хватит мусолить этот сыр-бор, каждый крутится как может..
+
+38
VladimirVG
VladimirVG
9 січня 2020, 17:26
#
То есть, сутрудники «НФЗ» (или титушня, скорее всего) истребовали у Нацбанка то, что у них стырил Коломойский, по сути. Эффектная многоходовочка. Страна чудес. Куда там той Алисе.
+
0
vasylmelnyk
vasylmelnyk
9 січня 2020, 21:19
#
«Страна чудес. Куда там той Алисе до бородатой бабушки».Правда перед Новим роком бабушка  стала безбородою.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися