Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 грудня 2019, 8:58

Розмір пенсії можна розрахувати самому: як працює пенсійний калькулятор

ПФУ запустив електронний сервіс «Пенсійний калькулятор», щоб українці могли самостійно прорахувати розмір майбутньої пенсії за віком. Про це йдеться в повідомленні ПФУ в фейсбуці.

ПФУ запустив електронний сервіс «Пенсійний калькулятор», щоб українці могли самостійно прорахувати розмір майбутньої пенсії за віком.
Фото: taxgroup.com.ua

Як отримати доступ до калькулятора

Доступ до сервісу «Пенсійний калькулятор» користувач може отримати, використовуючи кваліфікований електронний підпис (ЕЦП).

Знайти сервіс можна в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду.

Як працює сервіс

Пенсійний калькулятор дозволяє розрахувати пенсію за віком згідно зі статтями 26, 27, 28, 29 закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

«При обчисленні страхового стажу та заробітної плати використовуються дані, які містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: У ПФ розповіли, від чого залежить розмір пенсії за віком

Для того, щоб врахувати періоди трудової діяльності та інших періодів, які впливають на розмір пенсії, користувачі можуть додатково ввести такі періоди в ручному режимі.

Накопичуйте на пенсію НПФ «Династія»: 22,7% річних + бонус від «Мінфіну»

Що не враховують результати розрахунку

За результатами розрахунку надається сума розрахованої пенсії і формується протокол, що містить інформацію про всіх складові розрахунку: помісячний розрахунок заробітної плати та страхового стажу, індивідуальні коефіцієнти тощо.

Наголошується, що сервіс не враховує можливі подальші зміни рівнів середньої зарплати в Україні або рівня інфляції та прогнозує розмір пенсії в умовах і цінах на момент проведення розрахунку.

Читайте також: Українці назвали бажаний розмір пенсії (опитування)

Результати попереднього розрахунку розміру пенсії зберігаються в особистому кабінеті користувача на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України і доступні для перегляду в будь-який час.

Раніше повідомлялося

  • Середня зарплата для обчислення пенсії в Україні «перевалила» за 10 тисяч гривень.
  • З 1 грудня 2019 Пенсійний фонд провів автоматичний перерахунок мінімальних пенсій у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Коментарі - 4

+
0
Nataliya Levenets
Nataliya Levenets
28 грудня 2019, 10:17
#
Очень классный сервис, уже опробовала, только результат разочаровал :-( Не заработала даже минималку, доплата до минималки, вот так!
+
0
Rukasha
Rukasha
30 грудня 2019, 6:14
#
Https://www.youtube.com/watch?v=_L4CrAuAPxE  ... заменить на Украина ....
+
0
Alekspvl
Alekspvl
28 грудня 2019, 13:28
#
РАБототь!!!!☝️
+
+43
Rabotjga
Rabotjga
28 грудня 2019, 16:40
#
Вы можете загнуться на работе,но хорошую пенсию вряд-ли получите. Государству балласт в виде пенсионеров не нужен. Формулы расчета делают в сумме лет когда зарплаты бали а десять раз меньше. О какой пенсии можно говорить? Разве в формуле есть цифры учитывающие падение гривны.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися