Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 вересня 2019, 14:10

У ПФ розповіли, від чого залежить розмір пенсії за віком

Розмір пенсії за віком залежить від тривалості страхового стажу та розміру офіційної заробітної плати, з якої вираховувалися внески в Пенсійний фонд України. Про це повідомили в прес-службі відомства.

Розмір пенсії за віком залежить від тривалості страхового стажу та розміру офіційної заробітної плати, з якої вираховувалися внески в Пенсійний фонд України.
Фото: focus.ua

Що це значить

  • Для розрахунку пенсії зараховують певні періоди з 2000 року за даними системи персоніфікованого обліку та до 2000 року за довідками підприємств або архівних установ.

«Підприємство не має права відмовляти у видачі таких довідок, оскільки це його обов'язок. У той період підприємство по відношенню до цієї людини було страхувальником. І одним з його обов'язків є зберігання даних про заробітну плату своїх працівників не менше 75 років та, відповідно, видавати ці довідки за зверненням людини», — зазначила заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

Читайте також: Очільник Укрпошти: працівники Пенсійного фонду вводять в оману пенсіонерів

За її словами, якщо в довідці вказана заробітна плата зменшує суму пенсійної виплати людини, то ПФУ її не враховує, а бере за основу дані персоніфікованого обліку.

Читайте також: Як дізнатися свій стаж і майбутній розмір пенсії (формула)

Що відомо

  • З 1 липня в Україні на 67 гривень зросла мінімальна пенсія, її розмір тепер становить 1564 грн.
  • Раніше в Пенсійному фонді України презентували сервіс призначення пенсії в «один дотик», що є першим етапом впровадження системи «Е-пенсія».
  • Новий сервіс дозволяє призначити пенсію за одне відвідування сервісного центру, попередньо подавши заяву та всі необхідні документи через веб-портал електронних послуг Фонду.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
7 вересня 2019, 14:13
#
- Здравствуйте! Это социологический опрос.
Скажите пожалуйста, как Вы распорядились своей будущей пенсией?
- Ну-у.. Накопительную часть пенсии я передал на строительство олимпийских объектов в Сочи, а социальную - на повышение благосостояния чиновников единой России..
- Хм.. Какой необычный выбор! Скажите, а почему именно так?!
- Потому что меня никто не спрашивал!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися