Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 грудня 2019, 18:52

Схеми на гуманітарці: держава втрачає мільйони

«Схеми на гуманітарці» щотижня приносять збиток державі близько 50 млн грн, а щороку Україна втрачає понад 2 млрд грн. Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Олег Коваль.

Гуманітарна допомога, держава втрачає гроші, Мінсоцполітики
фото: zn.ua

За словами Олега Коваля, Мінсоцполітики розробило низку правок до нормативно-правових актів, які підвищать контроль за гуманітарними вантажами:

  1. Заборона ввозити вживаний одяг та взуття, крім одягу спецпризначення для військових, медиків, надзвичайників тощо.
  2. Подача документів про гуманітарний вантаж за 2 тижні до перетину кордону.
  3. Обов’язковий митний огляд вантажу до перетину кордону з описом ваги та в розрізі кількості найменувань.
  4. Залучення соціальних працівників для контролю за розподілом гуманітарної допомоги.

Читайте також: Митниця запустить е-реєстр отримувачів гуманітарної допомоги

За словами Олега Коваля, зараз будь-який благодійний фонд, який перебуває у реєстрі, може без митного огляду під виглядом гуманітарної допомоги перетнути кордон та завезти на склад усе, що завгодно. Згодом ця продукція з’являється в секонд-хендах чи дорогих бутіках.

«Держава через недоотримання митних платежів втрачає до 50 млн грн щотижня та понад 2 млрд грн щороку. Міністерство соціальної політики не може навіть скласти протокол, коли таке трапляється. Тому ми координуємо роботу з ДФС, щоб відновити митний огляд гуманітарної допомоги», – говорить він.

Мінсоцполітики вважає, що ініційовані зміни допоможуть уникнути «схем на гуманітарці», через які бюджет втрачає мільярди гривень щороку, а гуманітарна допомога потраплятиме до тих, хто її реально потребує.

Коментарі - 9

+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
26 грудня 2019, 19:10
#
В январе 15 года в гуманитарке , что отправлял в ОРДО из Украины Ахметов находили кевларовые каски и радиостанции УОКИ-ТОКИ . Помощь пенсионерам Донецка ...  Тогда ещё Ахметов не знал за кого он и к кому примкнуть .
+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
26 грудня 2019, 20:03
#
Он не цыган , он казанский татарин . В Макеевку после 1944 их завозили в телячих вагонах толпами - шахты восстанавливать .  Не один так и не стал шахтёром .
+
+25
bonv
bonv
26 грудня 2019, 22:20
#
Там в шахтах і танки гуманітарні «знаходили»..
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
26 грудня 2019, 19:51
#
Смотрите только по Г+Г -- Марина Порошенко привезла с Милана 50 тонн гуманитарки фурами, теперь в Киеве самые модные бомжи.
+
+21
Васян Васькин
Васян Васькин
26 грудня 2019, 20:25
#
Раз подняли такой гвалт , видимо ,  не государство теряет миллионы , а кто то из народных слуг теряет .
+
+16
bonv
bonv
26 грудня 2019, 22:22
#
Перерозподіл бізнесу. Хтось втрачає а інший здобуває..
+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
27 грудня 2019, 6:17
#
Закон джунглей
+
0
bonv
bonv
26 грудня 2019, 22:19
#
Митниця Нефьодова чим займається?
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
27 грудня 2019, 9:41
#
А проблема в том, что все говорят о контрабанде как о преступлении, и не говорят о первопричине - низкой покупательной способности населения! Контрабанда брендовых вещей это единичные случаи, а «Секонд хенд» явление постоянное, или имеющее место по причине экономического положения в стране! Часто бываю в районе «Лесной», с самого утра на рынках ( наверно 15 -20 точек ) полно народа! 
А по поводу ..приветов Нефедову... лучше передавать приветы тем кому он служит и тем кто его привел на должность - Порошенко, Гройсман, Кубив! 
И могу дабавить от себя - закрыть границу для контрабанды ( от «секонда» до «блях» ) очень просто, но если это происходит значит кто то это крышует и кому то это надо!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися