Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 грудня 2019, 17:53

Fitch підвищило рейтинг Приватбанку

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings повідомило про підвищення рейтингу життєздатності (viability rating) Приватбанку з рівня «b-» до «b».

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings повідомило про підвищення рейтингу життєздатності (viability rating) Приватбанку з рівня «b-» до «b».
фото: gsminfo

Що це означає

Як зазначається в повідомленні Fitch, підвищення VR Приватбанку відображає його сильні ринкові позиції і значне покращення фінансових позицій банку, перш за все, високий рівень прибутковості, і стабільну якість активів на тлі зростання кредитування економіки.

Розмісти депозит в надійному банку та отримай додатково до 3% річних в бонус від «Мінфіну»

Що з іншими рейтингами

Також Fitch підтвердив довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Приватбанку в іноземній і національній валюті на рівні «B» з позитивним прогнозом.

Рейтинг підтримки (SRF) Приватбанку підтверджений на рівні «B», з переглядом у бік підвищення.

Короткострокові РДЕ в іноземній валюті Приватбанку підтверджені на рівні «B».

Читайте також: Що буде з Приватом у разі перемоги Коломойського. Дії НБУ

Рейтинги інших держбанків

Повідомляється також, що Fitch підтвердило аналогічні рейтинги державних Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку (всі — Київ) на рівні «b-», видаливши їх зі списку на перегляд.

Fitch Ratings — одне з трьох провідних рейтингових агентств світу. Входить в групу компаній Fitch Group. Агентство оцінює кредитний рейтинг позичальників у більш ніж 150 країн світу, за стандартизованою шкалою, здійснює дослідження і аналіз комерційних та державних організацій.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
23 грудня 2019, 18:09
#
Интересные эти Фитч.  Это рейтинг жизнеспособности, хм
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися