Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2019, 14:42

Приватбанк звинувачує Коломойського у відмиванні коштів — ЗМІ

Юристи Приватбанку звинувачують колишніх власників банку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова у відмиванні коштів в особливо великих розмірах в Ізраїлі. Про це йдеться у позовній заяві Приватбанку до Окружного суду Тель-Авіва, повідомляє НВ Бізнес.

У чому звинувачують екс-власників

Згідно з позовом, колишні власники банку провели великі транскордонні операції, які вони розробляли, планували і здійснювали протягом багатьох років, здійснивши низку порушень, серед яких серйозні кримінальні злочини, включно з шахрайством, розкраданням і відмиванням грошей.

Читайте також: Що буде з Приватом у разі перемоги Коломойського. Дії НБУ

«Виходячи з позовної заяви Приватбанку, Коломойський і Боголюбов завдали безпрецедентної шкоди в результаті прихованих переказів протягом багатьох років значних сум на банківський рахунок в ізраїльському Дисконт Банку на користь фіктивної компанії, яка перебувала під їх контролем і діяла в їхніх інтересах, під назвою „Святий Іоанн“ (оригінальна назва St. John Ltd, зареєстрована на о. Джерсі)», — йдеться у повідомленні.

За даними Приватбанку, ексвласники діяли наступним чином: сприяли тому, щоб банк надавав велику кількість корпоративних кредитів у величезних сумах і ймовірно в законних бізнес-цілях. Кредитні кошти зараховувалися на банківські рахунки компаній в банку в Україні або її філії на Кіпрі.

Читайте також: Приватбанк VS Коломойський: Мінфін передав банк Кабміну

«Згодом, як стверджується в позові, кошти переводилися з рук в руки для „відмивання“ і маскування їх розтрати через заплутану систему банківських рахунків фіктивних підприємств, які також перебували під контролем Коломойського і Боголюбова.

Щодо зв’язку між шахрайськими діями, описаними в позові, з Дисконт банком, як заявляє Приватбанк в позові, суму в розмірі $1,2 млрд було переведено до Ізраїлю за допомогою тривалої серії окремих переказів, які здійснювалися систематично в 2007-2011 роках на банківський рахунок компанії St John», — пише НВ Бізнес.

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

У позові йдеться, що ці кошти були переведені на банківський рахунок фіктивної компанії St John у філії Дисконт банку в Хайфі, за документами, які виявилися помилковими.

Згідно з позовом, це чисте відмивання грошей і шахрайські дії, сумнівні грошові перекази, які мали запідозрити в Дисконт банку.

Раніше повідомлялося

  • Приватбанк ініціював нове судове провадження в Окружному суді Тель-Авіва в Ізраїлі проти колишніх власників банку та інших відповідачів. Сума позову становить $600 млн.

  • Також Приватбанк збільшив суму позовних вимог проти екс-власників банку в Канцлерському суді штату Делавер (США), подавши до суду доповнену позовну заяву.

Дивіться: Валютні гойдалки і доля Приватбанку (відео)

Коментарі - 8

+
+122
AleksandrBank
AleksandrBank
21 грудня 2019, 15:17
#
Нужно давить Беню ч/з суды США, Лондона, ЕС, Израиля и т.д.
+
+30
Maksym .
Maksym .
21 грудня 2019, 16:09
#
Судиться с евреями в судах Израиля...? интересное кино, надо посмотреть))
+
0
OlexK
OlexK
21 грудня 2019, 19:17
#
Там все наши :))
+
0
Dаrk Lite
Dаrk Lite
21 грудня 2019, 21:13
#
Они немного розденут приват
+
+14
serjantik
serjantik
22 грудня 2019, 11:38
#
Ну да, не то, что самые честные украинские суды. Я работал в банке Дисконт в Израиле девелопером с 2005 по 2007 — существует очень жесткий закон о запрете отмывания денег с 2005 года, на банк могут наложить большие штрафные санкции — такое уже было в прошлом и не раз. Счета Бени сто пудов будут арестованы до выяснения происхождения средств, иначе банку будет нанесен очередной ущерб, так как банк имеет также филиалы в ЕС и в штатах и по шапке еще получит от Нац банка
+
0
Man75
Man75
22 грудня 2019, 13:16
#
Уж как сейчас определенное звено работников Приватбанка «моет для себя бабло» пока история умалчивает...так как спешат!
+
+28
u3IOm4uk
u3IOm4uk
22 грудня 2019, 13:29
#
Незнаю кто что сейчас моет, так как нет доказательств. Но Беню нужно лупить по максимуму. Даже если он возможно(!) и ничего не крал либо не отмывал, еще раз повторюсь - возможно (!), то чтобы даже не пытался и не думал это делать.
+
+19
locustsucol
locustsucol
23 грудня 2019, 3:52
#
Вообще-то деньги Привата - это наши с вами деньги, т.е. это государственный банк. Так ехидничать, и переключать стрелки с бени словами про «звено работников Привата» - совсем недалекого ума дело.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися