Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 грудня 2019, 11:35

Реєстрація компанії в ОАЕ

Всім відомо, що Об'єднані Арабські Емірати — одна з найбагатших країн світу і не потребує іноземних інвестицій, але місцевий уряд не перестає створювати унікальні умови для іноземних інвесторів. В цьому році ОАЕ зайняли перше місце в світі за ефективністю бізнесу, згідно глобального рейтингу компаній IMD World Competitiveness Yearbook 2019.

Як зареєструвати компанію в ОАЕ? На відміну від реєстрації компанії в Європі, реєстрація компанії в ОАЕ вимагає індивідуального підходу. Фахівці компанії MaIra Consult рекомендують перед початком реєстрації компанії в ОАЕ враховувати вид діяльності компанії, країну реєстрації контрагентів, громадянство учасників компанії і т.д. На сьогоднішній день, можливо зареєструвати офшор в ОАЕ, місцеву компанію або компанію у вільній економічній зоні (ВЕЗ). ВЕЗ – це обмежена територія з особливим юридичним статусом і пільговим оподаткуванням.

Офшорні компанії не мають права вести діяльність в ОАЕ, а учасники компанії не можуть отримати резидентну візу. Компанії, зареєстровані в ВЕЗ, можуть здійснювати будь-яку діяльність за умови отримання ліцензії на певний вид діяльності. Така ліцензія дає право на ведення діяльності тільки в межах однієї ВЕЗ і на міжнародному ринку. Учасники компанії, зареєстрованої в ВЕЗ, члени їх сімей та співробітники компанії, мають право на отримання візи податкового резидента ОАЕ. Крім того, такі компанії звільнені від корпоративних податків і є найбільш популярними.

У 1985 році в якості експерименту в еміраті Дубаї була створена перша ВЕЗ — Jebel Ali Free Zone (JAFZ), метою створення якої було збільшення кількості міжнародних інвестицій. Завдяки даному експерименту зараз в ОАЕ існує більше 30 ВЕЗ і кожна них пропонує по — своєму унікальні умови для бізнесу.

Вільно-економічні зони Емірату Дубай найпрестижніші і дорогі. Основною перевагою компанії в JAFZA є її місце розташування поруч з аеропортом і морським портом, а також звільнення компанії від імпортних і експортних зборів. Зону Dubai Multi Commodities Centre (DMCC) найвигідніше використовувати компаніям, пов'язаним з логістикою і торгівлею сировинними товарами (чай, кава, зерно, дорогоцінні метали). Оскільки, зона DMCC розташована в районі міжнародного аеропорту, в розпорядженні підприємців виробничі площі та склади для упаковки і зберігання товарів. Вигідне розташування зони DMMC, дозволяє надавати професійні послуги в аеропорту і вести торгівлю в duty free. Конкурентом зони DMCC є Силіконова долина (DSOA), яка також надає склади і офісні простори, та пропонує більше можливостей для діяльності в сфері IT. 

Емірат Абу Дабі вважається найбагатшим еміратом, а компанії, зареєстровані в місцевих ВЕЗ, мають кращу репутацію з точки зору банків ОАЕ. Зона Khalifa Industrial Zone Abu Dhabi — одна з найбільших промислових зон на Близькому Сході. Masdar City Free Zone є державним екопроектом і була створена з метою використання поновлюваних джерел енергії та екологічних технологій в промисловості. Twofour54 Free Zone Abu Dhabi — це унікальні можливості для компаній, які займаються створенням контенту, інновацій та медіа сервісів, в тому числі для кіноіндустрії.

Емірат Аджман пропонує прискорену процедуру реєстрації та можливість отримати комбіновану ліцензію для сервісних і торговельних видів діяльності. Найпопулярнішою серед малого та середнього бізнесу є Ajman Media City Free Zone, яка підходить для start up в сфері торгівлі та рітейлу, IT послуг та e-commerce.

Перевагою реєстрації компанії в Umm Al Quwain Free Trade Zone в еміраті Умм — аль — Кувейн є можливість отримання Freelance ліцензії, яка видається фізичним особам для надання послуг в IT сфері, медіа сфері, створення контенту, а також творів мистецтва.

Ras Al Khaimah Economic Zone підходить для будь-якого бізнесу, так як емірат Рас-ель-Хайм пропонує великий вибір ліцензій для місцевих і міжнародних компаній. У даній зоні можливе отримання торгової і сервісної ліцензії, дозволу на відкриття навчального закладу, ліцензії на діяльність, пов'язану із засобами масової інформації.

Емірат Шарджа є самим консервативним серед еміратів ОАЕ. Але зони Sharjah Airport International Free (SAIF) і Sharjah Media City визнані одними з кращих в світі, оскільки служба ліцензування працює в режимі 247. Зона SAIF зручна для виробничих і транспортних компаній, оскільки вона розташована біля міжнародного аеропорту Шарджа. Крім того, в SAIF відсутні митні збори при роботі з країнами Перської затоки. Зона Sharjah Media City підходить для малого та середнього бізнесу в сфері інновацій, IT послуг і медіа бізнесу. 

Наймолодшим еміратом в складі ОАЕ є емірат Фуджейра. Зони Fujairah Free Zone і International Free Zone Authority (IFZA) були створені тільки в 2017 році. Завдяки швидким темпам розвитку і вдалому розташуванню, вони стали популярними серед торгових і виробничих компаній, пов'язаних із зберіганням і дистрибуцією товарів. Крім того, зона IFZA пропонує унікальну ліцензію для холдингових компаній.

Наявність компанії в ОАЕ є підставою для отримання візи податкового резидента ОАЕ, що в свою чергу, є запорукою успішного відкриття корпоративного рахунку в банку ОАЕ. Віза податкового резидента ОАЕ дозволяє вирішити питання з автоматичним податковим обміном, оскільки, банки ОАЕ не надають інформацію в автоматичному режимі про рахунки податкових резидентів ОАЕ. Банки ОАЕ по праву вважаються одними з найпрестижніших і розвинених у світі. Індивідуальний підхід та інноваційні банківські технології, можливість роботи з усіма валютами та розвинута мережа банків кореспондентів, виділяють банки ОАЕ серед інших банків світу.

Зареєструвавши компанію в ОАЕ, ви отримуєте не просто компанію, а повноцінне рішення для бізнесу: компанія і банківський рахунок в одній країні, віза податкового резидента, substance (реальна присутність в країні) і вирішення питання автоматичного обміну податковою інформацією.

Компанія в Еміратах стане дійсно вигідним інструментом тільки в тому випадку, якщо попередньо будуть враховані всі нюанси видів діяльності при виборі певної економічної зони, а також можливості відкриття банківського рахунку.

Коментарі - 2

+
0
yarg
yarg
17 грудня 2019, 12:36
#
Все это прекрасно.
а потом начинается реальность - таким компаниям ни один банк не хочет открывать счета. Ибо это шеллки чистой воды...
Они начинают открывать счета в платежных системах. Платежные системы разоряются регулярно и деньги воруют безбожно. Пример «Гуд файненс компани» у всех на слуху. ну и розочка на тортик - банки на финки не платят и деньги от них зачислять не хотят.
итого получаем офшорку с кучей расходов и невозможностью работать.
Не , выход конечно есть - можно бегать по банкам Киргизии , потом Армении, потом еще каких-то замуральников….. но это до первого шваха и кидка.
+
0
Irina Kucheriavaya
Irina Kucheriavaya
18 грудня 2019, 11:44
#
Здравствуйте! Действительно, для «щелл» компаний, так называемых компаний «оболочек», невозможно открыть банковский счет. Но, в данной публикации речь идет о компаниях, зарегистрированных в свободных экономических зонах ОАЭ. Такие компании создаются исключительно для реального бизнеса, поскольку, условием работы является лицензия на деятельность и офис в ОАЭ. Именно для компаний с регистрацией в СЕЗ возможно открытие счета не только в банках ОАЭ, но и других иностранных банках, конечно, при условии соблюдения требований банков, в частности, подтверждения реальности хозяйственной деятельности компании.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися