Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2019, 14:19

Наступного тижня відбудеться три суди по справах Приватбанку

Наступного тижня, з 16 по 20 грудня, в судах розглянуть одразу три судові процеси, в яких задіяні Національний банк і Приватбанк. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Наступного тижня, з 16 по 20 грудня, в судах розглянуть одразу три судові процеси, в яких задіяні Національний банк і Приватбанк.
Фото: bbc.com

Які справи розглянуть

  • 16 грудня о 10:00 у Великій Палаті Верховного Суду почнеться розгляд справи за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішення НБУ про визнання членів сім'ї Суркісів пов'язаними з Приватбанком особами. Також сім'я Суркісів вимагає визнати недійсними договори обміну коштів на акції Приватбанку (bail-in)
  • 18 грудня о 10:00 Печерський районний суд міста Києва розгляне позов Ігоря Коломойського про визнання інформації недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію;
  • 19 грудня о 10:00 Шостий апеляційний адміністративний суд почне розгляд апеляції Національного банку на рішення Окружного адмінсуду Києва про оскарження неплатоспроможності Приватбанку.

Читайте також: Нові факти у справі Приватбанку. Чим закінчаться суди

Раніше повідомлялося

  • Кабмін подав до парламенту законопроект, який не дозволить повертати неплатоспроможні банки їх екс-власникам.
  • Зокрема, внесено ряд змін до статті 41, 41.1 закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», згідно з якою Приватбанк був виведений з ринку.
  • МВФ уважно стежить за розвитком ситуації з Приватбанком. Фонд хоче бути впевнений, що Україна не допустить відкату банківської реформи і що гроші платників податків, витрачені на очищення Приватбанку, повернуться державі.

Оформити онлайн будь-яку платіжну карту Приватбанку

Передісторія

  • Нагадаємо, 18 квітня Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського і визнав незаконним рішення про виведення банку з ринку.
  • Коломойський і підконтрольна йому кіпрська компанія Triantal Investments вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу банку між Міністерством фінансів і колишніми акціонерами Привату в процесі націоналізації.

  • На момент націоналізації Коломойському належало 41,7% від загальної кількості випущених акцій, а Triantal Investments — 16,6%.

  • У квітні, між першим і другим туром виборів президента, Окружний адмінсуд Києва скасував націоналізацію, визнавши договір «недійсним». НБУ, Мінфін і Приватбанк подали апеляції на це рішення. Потім цей же суд скасував рішення НБУ, яким було визначено перелік пов'язаних з Приватбанком осіб. Паралельно Печерський райсуд Києва розірвав договір особистого поручительства Коломойського за кредитами рефінансування Привату.

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

  • Коломойський заявляв, що не хоче повертати Приватбанк, але претендує на грошову компенсацію в $2 млрд. Пізніше він почав вимагати назад акції банку.

  • На форумі YES Коломойський розповів, що у нього є ряд вимог щодо Приватбанку: відкликати звинувачення і покарати «відповідальних за націоналізацію», повернути йому $2 млрд, які він вважає своїми, або укласти мирову угоду, що включає в себе «правову оцінку» націоналізації.

  • Судові процеси по Приватбанку відбуваються в Україні, Європі (Лондон, Женева, Кіпр) і США. Окрім Приватбанку, з Коломойським і Боголюбовим судиться Нацбанк і Мінфін.

Коментарі - 2

+
0
ViktorFedorovi
ViktorFedorovi
14 грудня 2019, 15:35
#
Вангую! Курс попкорна вверх!
+
0
Olezhechka
Olezhechka
15 грудня 2019, 12:12
#
Главное дело 19-го. Но там перенесут. Готов поспорить
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися