Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 грудня 2019, 15:32

НБУ дозволить українцям інвестувати за кордон до 100 тисяч євро

Національний банк у межах валютної лібералізації удвічі підвищив електронний ліміт для інвестицій фізичних осіб за кордон — з 50 до 100 тисяч євро на рік. Про це повідомив голова Нацбанку Яків Смолій під час монетарного брифінгу.

Національний банк у межах валютної лібералізації удвічі підвищив електронний ліміт для інвестицій фізичних осіб за кордон — з 50 до 100 тисяч євро на рік.
Фото: dw.com

Чому вирішили підвищити ліміт

Напередодні в НБУ анонсували це рішення: «У разі прийняття парламентом у другому читанні законопроекту щодо BEPS ми, напевно, розглянемо можливість підвищення цього ліміту з 50 тис. до 100 тис. євро на рік. Поки такі дискусії на рівні правління», — зазначив замглави НБУ Олег Чурій.

Читайте також: Ліцензія на свободу. Як інвестувати за кордон за новими правилами НБУ

До слова, законопроект № 1210, про який ідеться, в другому читанні поки не прийняли. Бізнес-спільнота закликала владу дати їй достатньо часу для напрацювання пропозицій до другого читання цього законопроекту. Нагадаємо, закон передбачає зміни до Податкового кодексу.

Що таке е-ліміт

7 лютого 2019 року набрав чинності новий Закон «Про валюту і валютні операції». У межах валютної лібералізації НБУ скасував індивідуальні валютні ліцензії і замінив їх системою електронних лімітів.

Така система дозволяє інвестувати за кордон тепер до 100 тисяч євро на рік.

Щоб стати інвестором, важливо документально підтвердити джерело походження коштів. Це можна зробити за допомогою декларації про доходи, у тому числі для ФОП.

Варіанти інвестицій з високою дохідністю та бонусами від «Мінфіну»

Раніше повідомлялося

  • З початку року в Україні оформлено 4 585 е-лімітів на переказ коштів за кордон, з яких понад 3 тисячі (майже 67%) оформив Приватбанк.
  • Для купівлі цінних паперів провідних світових компаній українці оформили 34% ліцензії, близько 1% – на страхування життя за кордоном.

Читайте також: Приватбанк: 64% українців отримують е-ліміти, щоб відкрити валютний рахунок в іноземному банку

Коментарі - 2

+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
12 грудня 2019, 16:10
#
Если покупка недвижимости за рубежами страны  будет считаться инвестицией , то это хорошая новость для наших можновладцев .
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
12 грудня 2019, 16:17
#
МВФ, металлургия, ОВГЗ: будет ли доллар по 20 грн?

https://www.youtube.com/watch?v=yCTJ2ZZdSy4

Подписывайтесь на youtube-канал Минфина и оставляйте комментарии с вопросами под видео
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися