Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2019, 13:19

Держпідприємства заборгували бюджету 4 мільярди податків на прибуток

За станом на 1 грудня 612 державних підприємств заборгували бюджету понад 4 млрд гривень сплати частини чистого прибутку. Про це розповів голова ДПС Сергій Верланов під час наради з керівниками структурних підрозділів та територіальних органів ДПС, передає Уніан.

За станом на 1 грудня 612 державних підприємств заборгували бюджету понад 4 млрд гривень сплати частини чистого прибутку.
Фото: aggeek.net

Що говорять в ДПС

У зв'язку з цим, за словами Верланова, податкова посилить роботу з найбільш злісними неплатниками, щоб виконати завдання прем'єр-міністра з наповнення бюджету.

«Платити податки повинні всі, в тому числі і державні підприємства – це їх прямий конституційний обов'язок… Я особисто доповім прем'єру, хто відмовився цей обов'язок виконувати, щоб щодо них приймалися відповідні оргвисновки», — наголосив глава ДПС.

Читайте також: Нова митниця показала результат. Бюджет поповнено на 30,3 мільярда

За його словами, податкова зробить все, щоб забезпечити повноту надходжень до бюджету в грудні і за рік в цілому.

Читайте також: Топ-50 прибуткових держпідприємств. На кому заробляє країна

Скільки повинні платити держпідприємства

У квітні Кабмін збільшив на 2019 рік норматив відрахувань від чистого прибутку в бюджет для держкомпаній до 90% з 75%.

При цьому уряд залишив за собою можливість знижувати відсоток відрахувань окремо для кожного підприємства для реалізації їх інвестиційних програм.

Раніше повідомлялося

  • У січні-листопаді до загального фонду державного бюджету надійшло 410,7 млрд грн податків та платежів, що на 53 млрд грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.
  • У листопаді бюджет отримав 51,6 млрд грн, що на 6,4 млрд грн більше, ніж у листопаді 2018 року.
  • Великі платники податків збільшили відрахування податків та зборів до держбюджету на 9,1% до 313,2 млрд гривень у січні-листопаді поточного року порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Коментарі - 5

+
+10
nepodarok
nepodarok
8 грудня 2019, 13:36
#
Давлять, давлять і давлять. Просто знищують все державне з швидкістю смерчу. За рахунок чого держ.підприємства мають себе утримувати і розвиватися, якщо в таких умовах просто неможливо їм вижити?!
+
+27
Majestic
Majestic
8 грудня 2019, 13:52
#
Понятно даже малообразованому, что заниженый курс доведёт экономику и экспорт до точки невозврата. Будут массово закрывать предприятия, соответственно сокращаться рабочие места. Если сейчас вернуть заробитчан в страну, то работать им будет негде, платить не чем не им, не пенсионерам. Вот и вся экономика. Вот и весь рост.
+
0
QGS
QGS
8 грудня 2019, 14:28
#
Уже не первая ласточка, от искусственного укрепление.
+
+25
AleksandrBank
AleksandrBank
8 грудня 2019, 15:35
#
При чем тут ласточки с курсом или нет, если гос.компания не потратила на обновление оборудования, техники, автотранспорт и тд, то все деньги с чистой прибыли идут в бюджет, от куда их ранее и финансировали. Потому тут ключевое, деньги раньше отмывались по схемам, сейчас если ты их не тратишь на обновление и развитие, сорри верни государству.
+
0
nepodarok
nepodarok
8 грудня 2019, 16:22
#
Багато ви знаєте. Зайдіть в любий державний магазин, наприклад книжковий, і запитайте в директора, як вони виживають. Я не говорю про такі держструктури, які занімаються видачею і виготовленням різного роду документів для бізнесу і населення, послугами всякого роду і т.д., які дійсно списують на бюджетний ремонт, устаткування, меблі і т.д. космічні суми, а потім з постачальників налом отримують відкат.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися