Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 грудня 2019, 14:21

Twitter вперше продасть незабезпечені облігації

Соцмережа збирається взяти в борг на восьмирічний період більше ніж 0,5 мільярда доларів. Як зазначає lblv.com, в минулому кварталі компанія тільки погасила борг, який взяла п'ять років тому.

Керівництво мікроблога провело переговори з інвесторами щодо продажу середньострокових облігацій, погашення яких відбудеться у 2027 році. Приватні особи не зможуть придбати такі папери – продаж буде доступний тільки для інституційних інвесторів.

Як повідомляють ЗМІ, Твіттер ніколи раніше не випускав незабезпечені облігації. Таким чином, корпорація планує отримати 600 мільйонів доларів. Деталі пропозиції поки невідомі, але вже є інсайдерська інформація про те, що початкова прибутковість облігацій може бути на рівні 4,5%.

Варто відзначити, що компанія раніше вже випускала облігації. Погіршила звітність за минулий квартал якраз виплата боргу. Саме на минулі три місяці припав час погашення конвертованих облігацій. Соцмережа випустила їх п'ять років тому, що допомогло залучити 935 мільйонів доларів. У минулому році вдруге були випущені конвертовані облігації на 1,1 мільярда доларів. Як повідомляє lblv.com, борги по цих облігаціях корпорація повинна буде виплатити у 2021 і 2024 рр. на суми 954 мільйона і 1,15 мільярда доларів відповідно.

Незабезпечені облігації – це борг, що не підтримується ніякою заставою. Гарантує повернення грошей тільки ім'я корпорації, тому їх випускають в основному відомі великі компанії. Конвертовані облігації – це вид цінних паперів, власник яких може отримати акції корпорації замість виплати боргу.

Дмитро Доронін, фінансовий аналітик LBLV.ru

Коментарі - 1

+
+13
mary27
mary27
5 грудня 2019, 15:13
#
То странное чувство, когда купон долларовых ОВГЗ меньше, чем у облигаций ''Твиттера''.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися